Toulon

Toulon

Er is veel wind voorspeld dus we gaan vroeg weg naar Toulon. Wederom weer een zeilbaar windje als we door de Petite Passe varen. Het schiet alle kanten op tussen de bergen van windkracht 3 naar 6. We steken de Golfe de Giens over. We zien nog een aparte vis maar zijn te laat met fotograferen. Als we de haven in willen varen zien we een onderzeeër. Leuk dat deze zo vlakbij langs komt varen. We gaan op zoek naar een plekje maar beide havens zijn weer dicht op zondag. Maar een plek ingenomen en morgen dan maar weer inchecken. Helaas kunnen we ook het terrein niet opkomen omdat we geen pasje hebben dus dan maar op de boot blijven.

Vandaag regen in Toulon, de marinestad. We wandelen over de kade in de oude haven. Het water staat erg hoog en komt af en toe over de kade heen. Alles draait hier om de marine. We wandelen de oude stad in langs het theater en bezoeken de basiliek. We eten lekker mosselen. Daarna is het tijd voor de kapper na al die maanden 😉  

12 miles                                                                                                                                                                 

4 gedachten over “Toulon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *