Ile Porquerolles

Ile Porquerolles

Om 8.15 uur verlaten we de haven. We gaan naar Le Lavandou. We steken motor zeilend de golfe de la Napoule over. Na een uur trekt de wind aan en kunnen we zeilen op de genua. We hebben ruime wind en de wind is variabel. We beginnen de dag met windkracht 2 maar hebben op een gegeven moment 6 en 7. We schieten lekker op. De golven zijn enorm. Af en toe zitten er van die rollers tussen. We zien de baai van St. Tropez liggen. Zodra we bij Cap Lardier zijn besluiten we om door te zetten naar Ile de Porquerolles. We gaan lekker en kunnen nog wel een grotere afstand afleggen. Als we surfen op een golf halen we onze maximum snelheid van de dag van 10,4 nm. We varen langs Ile du Levant en Ile de Port-Cros om tenslotte af te meren in de haven van Ile de Porquerolles. Hier zijn we op de heenreis ook geweest maar hebben toen geankerd. Het eiland doet een beetje denken aan Vlieland. We hebben voor het eerst sinds tijden nagenoeg de hele dag gezeild. Moe maar voldaan nemen we een drankje in de kuip met het zonnetje erbij. 

40 miles


Reacties zijn gesloten.