Cannes

Cannes

Vandaag gelukkkig weer wat minder wind dus op naar Cannes waar we op de heenweg niet terecht konden vanwege een botenbeurs. We hebben de zeilpakken aangetrokken want alles is nat van alle regen die afgelopen nacht gevallen is.  De zee is nog wel onstuimig maar het waaide afgelopen nacht ook enorm. Precies op de scheiding turqoise blauw en donkerder blauw drijft heel veel troep zoals een helm, voetbal, plastic en hele boomstammen. We zigzaggen om alles heen maar moeten goed opletten. We beginnen met motorzeilen. De wind komt ruim van het land maar de golven staan vanuit zee op de zijkant. We varen in de baie des Anges en zien de sneeuw op de bergtoppen liggen. Dit was een paar dagen geleden nog niet zo. We passeren de Cap d’Antibes en kunnen zeilen. Er zeilen vandaag meerder boten en we zien ook meerder motorboten langskomen. Nu is het hier een feestdag maar ik denk ook dat de meeste even hebben gewacht op beter weer. We varen op de Golfe Juan en tussen Ile Ste-Marguerite en Cannes door en rollen snel het zeil weer in. Het begint voor de 2e keer vandaag weer te regenen en we willen het zeil drooghouden. We varen de haven van Cannes binnen. We krijgen een box nummer door. De tijd dat we hulp krijgen bij het aanleggen wat heel gebruikelijk is in de Med is voorbij…..

We bereiken Cannes …
Als we Nice verlaten dan zien we dat het gesneeuwd heeft 🙂

Lekker een droge dag na de hele dag regen. Wat is Cannes een mooie plaats. We gaan naar het Palais des Festivals et des Congrès waar allemaal handdrukken van filmsterren voor de deur liggen. Hier wordt elk jaar het Film Festival van Cannes gehouden. We bezoeken een antiek markt op het plein. Daarna lopen we over de Marche Forville met allemaal groenten, fruit en lokale lekkernijen. Uiteraard moet ik een socca proeven. We wandelen door de Rue Meynadier en gaan het oude gedeelte in de wijk Le Suquet in en wandelen door alle smalle straatjes omhoog naar het kasteel.

We eten lekker mosselen om vervolgens de Boulevard de la Croisette helemaal af te lopen. Wat een indrukwekkende hotels zijn daaraan gelegen met name het Carlton. We wandelen langs alle mooie jachten en zien een prachtige “Schooner” liggen waar we ons aan vergapen.

14 miles

De straatjes van Cannes


Cameron Diaz is in 2002 langs geweest
Socca eten!
Vanuit de burcht zien we de haven liggen
Dit is een Schooner … tja mocht je maar eens mee 😉

Eén gedachte over “ Cannes

  1. Mooie foto’s en aan jullie kleding kun je zien dat het kouder is geworden ja sneeuw op de bergen dan weet je de zomer is echt voorbij.groetjes..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *