Nice

Nice

Grappig en zeker niet uniek …dit aanzicht is ook te koop op boodschappentassen
De zee is wat ruwer geworden

Het komt met bakken uit de lucht dus we moeten zin maken om te vertrekken. De golven beuken tegen de kade aan als we San Remo verlaten. In zeilpak gehezen en met laarzen aan gaan we de strijd aan. De golven zijn enorm en komen van op zij. We gaan motorzeilen omdat er weer te weinig wind staat. Net voor Menton verruilen we Italië voor Frankrijk en verwisselen we de gastenvlag. We gaan weer terug naar Nice waar we 2 maanden geleden voor het laatst waren en toen zijn overgestoken naar Corsica. We passeren Monaco. Leuk om dit vanaf het water ook te zien. Af en toe klaart het even op en is het droog om vervolgens weer te gaan regenen. We kunnen nog even gewoon zeilen tussen de buien door. Wij zijn nu op de Côte d´Azur. We ronden Cap Ferrat en varen de haven van Nice in. We roepen de havenmeester op maar geen gehoor. Uiteindelijk leggen we aan om naar het havenkantoor te lopen. Blijkt gesloten te zijn op zondag. Fijn het naseizoen. We hopen dat degene die normaliter op deze plek ligt niet op komt dagen. Afwachten maar…en morgen maar weer proberen te melden om in te checken.

Nou dit is het laatste gastenvlaggetje …. Vive la France!
En dan Monaco vanaf de zee gezien

We mogen blijven liggen. Er staat vandaag veel wind en vanaf vanmiddag komt het met bakken uit de lucht. We hebben de verwarming maar weer aangezet. We wandelen over de boulevard langs de prachtige azuur blauwe zee. Een hele andere ervaring dan 2 maanden geleden. We genieten van de franse keuken.

Vandaag een droge dag. We blijken ook voor vandaag betaald te hebben op de rekening, foutje havenkantoor, dus blijven nog een dagje liggen. Het ziet er nu allemaal weer totaal anders uit met een zonnetje. Wel koud 7 graden in de ochtend. Vandaag lezen we wat er allemaal in Italië is gebeurd. Er was veel wind voorspeld maar zoveel… Op Corsica is alle stroom ook uitgevallen. De zee is wild en er staan bij Genua waar we een week geleden nog waren 8-10 meter hoge golven op zee. Bij Rapallo zijn allemaal jachten op het droge geslagen. We besluit om ook morgen hier nog te blijven liggen ook omdat er hier weer veel wind voorspeld is. We kunnen gelukkig in een box liggen dus varen de boot om. We gaan weer lekker uitwaaien op de boulevard. Er staan zulke hoge golven dat deze op de kade knallen. Het beachvolleybal veld op het strand welke met palen in beton was gemaakt met alle netten is helemaal weggeslagen tussen gisterenmiddag en vandaag. Je ziet de grote keien met de golven van het strand de zee in verdwijnen. Het is vreselijk druk op de boulevard iedereen komt even kijken. Spectaculaire beelden. Je hoort het water ook over de stenen terug knallen naar de zee.  

21 miles

Ook dit weer… levert mooie plaatjes op

Hier zie je 2 mensen net niet nat worden 🙂

2 gedachten over “Nice

  1. Fijn dat jullie gezond Italië verlaten hebben. Het is daar extreem weer geweest.
    Doe voorzichtig het laatste stukje.
    Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *