Porto Romano & Rome

Porto Romano & Rome

We gaan weer terug naar Rome en vertrekken om 8.00 uur omdat er later op de middag veel wind en regen is voorspeld bij Rome willen we bijtijds daar zijn. Het regent dus de zeilpakken mogen weer aan. We hebben de wind van achter en motorzeilen. Gelukkig stopt het met regenen en kan alles weer uit. We varen de rivier op en hebben 4 meter onder de kiel. Ik ben door een Engelsman die hier woont, gewaarschuwd dat bij harde wind er maar weinig water in de rivier staat en dat je moet opletten. Niets aan de hand dus. We meren af en blijven hier een paar dagen liggen in deze fijne haven. We gaan Rome bekijken en krijgen aankomende maandag mijn moeder en zusje aan boord.

Basilica di San Pietro

Het is nogal een uitdaging om vanuit deze haven naar Rome te komen met het openbaar vervoer. Zeker als je door de haven op het verkeerde spoor wordt gezet. We gaan uiteindelijk via het vliegveld van Fiumicino naar Rome. Het regent gemiddeld 8 dagen in oktober in Rome en jawel die regen krijgen wij. Jammer want dan ziet het er allemaal net iets minder uit. We bezoeken de Trevi fontein en de Spaanse trappen vernoemd naar de Spaanse ambassade die er tegenover lag. Louis heeft een muntje over zijn linker schouder gegooid in de fontein dus hij moet nog een keer terug 😉 Ik ben hier voor de 2e keer en blijf het een prachtige stad vinden. Gelukkig zien we de regenboog. We wandelen naar het Colloseum. Eindelijk in het zonnetje. Er is een grote biologische markt met allemaal kraampjes met eten, folklore muziek en optredens. Erg gezellig en leuk om te zien. We hebben geen voeten meer over dus besluiten om de weg naar huis te vinden met het openbaar vervoer. Dat lukt aardig en het blijkt allemaal makkelijker te zijn dan we op de heen weg hebben gedaan. We nemen de metro, stappen over en gaan met de Cotral vanuit Ostia Lido Nord over het water heen terug. We kunnen vandaar uit naar de haven lopen.

Tja wij ook ff naar de Trevi fontein. Ik heb me laten strikken een muntje over je linker schouder, dus …..
City trip … na regen komt Rome

Als je eenmaal weet hoe je in de stad moet komen, gaat het allemaal soepel. Vandaag gaan we naar het Vaticaan. Het is heel druk in de metro die kant op. Als we aankomen blijkt paus Franciscus een toespraak te gaan houden. Hij doet dit vanuit een raam waar een rood doek uithangt. We luisteren een gedeelte hiervan en gaan dan de Basilica di San Pietro bezoeken omdat het nu lekker rustig is omdat duizenden mensen buiten op plein nog steeds naar de paus luisteren. De basiliek is echt de mooiste ter wereld. Het blijft super om deze te bezoeken. We bekijken het beeld Pietà van Michelangelo en dwalen door de mega grote basiliek heen. Daarna gaan we naar het plein Piazzo Navona. Helaas krijgen we een stortvloed aan regen over ons heen. Alle straatartiesten en verkopers rennen weg. We gaan lekker eten in de arbeiderswijk Trastevere. Hier eet ik de lekkerste Tonnaeli Scoglio ooit. Zoveel verse vis erin. Echt verrukkelijk. We wandelen weer terug naar het kasteel Sant’Angelo wat Louis graag wil bezoeken. Het is de eerste zondag van de maand dus alle musea zijn gratis. Er staat zo’n enorme rij dat we dit skippen en terug gaan naar de pleinen om deze met zonlicht en straatartiesten te bewonderen. Daarna gaan we op zoek naar de metro om de terugweg te aanvaarden. We gaan zeker nog een keer met het vliegtuig terug naar deze prachtige stad.      

25 miles             

Er zijn ons al wat Chinezen voor ….maar hier is die dan de Spaanse trappen!
Onder aan de Spaanse trappen bevind zich deze fontein
En van boven gezien
Wie heeft nu als eerste de Arc de triomf gebouwd?
Het Colloseum
En snel nog een ijsje pakken 🙂
Nog even terug naar het Vaticaan
Voor degene die er zijn geweest en die nog gaan 🙂
We komen hier de lijst van alle voormalige Pausen tegen.

Na al dat moois verlaten we het Vaticaan
En nu nog even een pica van de Zwitserse garde
we bezoeken nog even een boeren markt

2 gedachten over “Porto Romano & Rome

  1. Rome is een groot museum. Je raakt er niet uitgekeken. Wij genoten er ook van. Nog een goede reis. Groetjes marion

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *