Nettuno

Nettuno

Na een heerlijke nacht zien we de zon opkomen. Om 7.45 uur verlaten we de baai. Buiten zie ik weer hele donkere wolken opkomen maar het gaat goed. We houden het droog en het voornaamste geen onweer. We hebben de wind in de kont en motorzeilen het eerste stuk omdat er niet genoeg is. Dan blijkt het dolle dolfijnen dinsdag. We zien voor het eerst aan de vaste kust van Italië dolfijnen. We hebben de motor bij staan en we denken dat ze op het geluid af komen. 20 minuten mogen we van ze genieten en dan verdwijnen ze weer als sneeuw voor de zon. Zodra we Capo Circeo gepasseerd zijn kunnen we alleen op zeil verder. Er staan behoorlijke golven waarschijnlijk nog overgebleven van de harde wind van de afgelopen dagen. Zo rond 16.45 lopen we Anzio binnen. Dat is de haven waar we gepland hadden te overnachten. Er is totaal geen beschutting en de golven klappen zo naar binnen. Er staat ook nog windkracht 5 dus geen pretje. Ze hebben ook geen ander plekje voor ons beschikbaar dan aan de kade. We besluiten terug te varen naar Nettuno 2 mijl verderop. Hier hebben ze wel fatsoenlijke golfbrekers buiten de haven en liggen we uit de wind lekker beschut.

Verjaardag 🙂 We hebben de kaarsjes aangestoken!

We vieren hier mijn verjaardag! Gek om niet thuis te zijn. Ik ben om 0.00 uur verrast met 44 brandende waxinelichtjes in de kuip. Super lief. Verder veel berichtjes ontvangen. Door de onweer werkt de Raymarine niet meer. Louis is daar uitgebreid aan aan het klussen als de Guardi Finanza aan de boot komt kloppen. Ze willen alle papieren zien en stellen allemaal vragen of we drank, geld etc aan boord hebben. Uiteindelijk willen ze onze papieren op hun boot controlleren dus Louis met hen mee. Ze kunnen weer bijna geen engels. Dit geintje duurde wel een uur. Maar weer een verklaring gekregen dat alles in orde is. Daarna gaan we de stad verkennen en lekker langs het strand wandelen. Uiteindelijk de Raymarine weer aan de praat gekregen en ’s avonds een bijzondere maar super lekkere pizza frutti di mare gegeten (zie foto).

50 miles

Even een taartje eten 😉

Pizza frutti di mare
En flipper kwam weer eens langs met zijn vrienden4 gedachten over “Nettuno

  1. Gefeliciteerd. Ik wist niet dat jij zo romantisch bent. Wat zal het moeilijk zijn om weer een “normaal leven ” te leiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *