Nettuno

Nettuno

Maandag was het dan eindelijk zover… Lisanne en mijn moeder komen aan boord. Zo fijn om ze beiden weer te zien na 6 maanden. Het was nog even een puzzel om hier te komen vanaf het vliegveld. We kletsen helemaal bij en gaan ’s avonds een lekker hapje eten bij Lady Rose. We nemen een menu wat over heerlijk is maar veel te veel. Dinsdag gaan we naar Nettuno. We kunnen aan de wind motorzeilen. De zee is gelukkig kalm en er staat niet teveel golfslag. Dat is ook te zien aan de vissersbootjes. We moeten gewoon slalommen om er langs te komen. Halverwege worden we aangehouden door de Guardi Finanza en moeten we de motor uitzetten en het zeil inklappen. We moeten de bootpapieren etc weer laten zien. We geven de verklaring van de Guardi Finanza van afgelopen donderdag en dan is het goed en mogen we doorvaren. We leggen op dezelfde plek aan als eerder maar moeten de boot toch omleggen. Het stadje wandelen we door en we halen allemaal verschillende pizza’s, smullen 😉 Gelukkig is het weer omgeslagen en kunnen we lekker in korte broek. 


We ontbijten vandaag lekker buiten. Je wilt het niet geloven maar voor de 3e keer binnen 1 week staat weer de Guardi Finanza naast onze boot. Ik moet weer alle papieren laten zien. Gelukkig is de vorige verklaring weer voldoende en gaan we snel het stadje in. We bezoeken het plaatselijke museum en krijgen dan te horen dat er hier ook het Sicily-Rome American Cemetery and Memorial is. We gaan eerst naar het visitor centrum waar we een film krijgen te zien en allemaal informatie. Daarna bezoeken we het indrukwekkende park met alle kruizen. Werkelijk prachtig om te zien. Er liggen hier 7861 mensen begraven. Ook de south garden en en kapel zijn super mooi. We gaan nog even lekker naar het strand en ’s avonds een hapje eten. Wat vliegen de 3 dagen snel om. Super fijn, leuk en gezellig dat jullie er waren Lisanne en mams en goede reis terug!   

26 miles

We bezoeken een gratis museum en dan bij toeval leren we dat hier nog meer geschiedenis ligt dan deze gevonden doodskist
Anzio en Nettuno waren het toneel om als invasie strand te dienen om de rest van Italië te bevrijden.. dus wij op expeditie 🙂
.. te indrukwekkend

We bezoeken uiteraard met respect de graven.
Super leuk om dit mee te maken!

5 gedachten over “Nettuno

  1. Heerlijk om familie te ontmoeten tijdens jullie reis. Kunnen ze ook een beetje proeven wat jullie meemaken en hoe het is op de boot. Houd deze ervaring vast. Groetjes Marion

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *