Porto Azzurro

Porto Azzurro

Je mag er een schilderijtje van maken 🙂

Vandaag een heugelijk moment want dit is de 100 ste blog. Nadat we ’s morgens om 8.00 uur kunnen betalen, verlaten we de haven. We kunnen de eerste 4 uur lekker zeilen. Halve wind dus recht op ons doel, Elba, af. Om half 1 is het echt klaar en is de wind op. We motoren dus maar verder. Als we om half 3 bij de haven van Azzurro komen krijgen we te horen dat deze vol is en dat we morgenochtend kunnen terugkomen. Dit hebben we tijdens ons hele reis nog niet eerder gehad. Meer dan de helft is nu leeg maar goed zullen dan wel reserveringen zijn. We gaan iets verder in de baai voor anker. Dit is weer eens een baai met veel zeegras. Na 3 kwartier rommelen vindt Louis een oude mooring zonder dobber. Hij duikt even naar beneden en haalt deze op. We zetten deze aan onze boot vast en laten ook het anker vallen zodat we zeker niet hoeven te betalen. We liggen nu zeker weten heel steady. Dit zal wel de laatste keer ankeren worden.

Links kijken we vanuit de baai op Azzurro
Een leuk pleintje direct achter de haven
Zeer authentiek

We besluiten te blijven ankeren en plakken er een dagje aan vast en gaan met de dinghy naar het plaatsje zelf. Super gezellig met veel restaurantjes en gekleurde huizen. We wandelen naar het fort maar deze is nog in gebruik door het leger dus niet te bezoeken. We zien allemaal olijfbomen en hagedissen en hebben prachtig uitzicht over de zee. De haven is inderdaad helemaal vol en loopt nu op zondag helemaal leeg. Het is weekend en heel mooi weer voor oktober, dat zal de drukte wel verklaren in het naseizoen.  We eten ravioli en pizza. Morgen gaan we verder naar het vaste land, Livorno.   

27 miles

Tijdens onze wandeltocht stuiten we op dit vraaie stukje uitzicht
En komen onze eerste olijfbomen tegen
En de hagedisjes rennen van alle kanten voor je voeten uit
Neptunes is hier ook geland 😉

Voor vavavond iets bedenken? Ravioli met vis is lekker 🙂

En we besluiten met een zon’s opkomst als we weggaan.

4 gedachten over “Porto Azzurro

  1. de 100ste Blog! wat zijn jullie al lang onderweg en wat hebben jullie al veel gezien en meegemaakt! wij genieten hier met z’n 5e vanachter de computer met jullie mee. Wat een mooie plaatjes weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *