Livorno

Livorno

Alberto en zijn vrouw en hun knappe blonde dochter verwelkomen ons in hun mooi Livorno

Een lange dag voor de boeg dus om 7.45 uur verlaten we de baai. Alles aan dek is nat, je kunt wel merken dat het herfst is. We gaan motorzeilen want er staat niet genoeg wind. Het is heiig. We varen door canale di piombino. We hebben de hele weg stroming mee dus dat schiet lekker op. Voor de haven van Livorno liggen tankers voor anker. We passeren hen en varen de marina in. Hier worden we netjes geholpen met aanleggen. We zien de vissen aan de boot knabbelen. Dat geluid hebben we al eerder gehoord maar nog niet eerder gezien.

We bekijken het standbeeld met de 4 Moren waarboven Ferdinand de 1e der Medici rijkt. We wandelen door de winkelstraten en bekijken de kathedraal. We lopen door de stadswijk Venezia die met z’n kanalen doet denken aan Venetië en ook wel wat weg heeft van Naarden-Vesting. De mercato is ook hier weer leuk om te bezoeken en we nemen wat verse olijven mee. We bezoeken de beste tent waar we 5&5 (Cinque e Cinque) gaan eten. De streetfood van Livorno wat echt heel lekker is! We wandelen langs de boulevard. Gelukkig is het vandaag droog.  We sluiten de dag heel gezellig af door even te gaan borrelen met lekkere hapjes met Alberto, oud collega van Louis en zijn vrouw en knappe dochter. Grazie per essere accogliente insieme. We really appreciate it!

41 miles

We eten op aanraden van Alberto …. 5&5 (Cinque e Cinque). En lekker dat hij is.
We zien wat hangen in de palmboom. Geen idee wat het is.
Gran Duca het hotel waar ik meneig maal heb geslapen met ervoor het standbeeld van de moren
We lopen nog even over de boulevaard
En de typische kaasjes
Alberto brengt ons naar een barretje. Hier bestel je een glas wijn voor 5 euro en dan mag je de hapjes gewoon pakken!
Over eten gesproken … het mysterie van het geknabbel onder de boot is opgelost 🙂
De binnenstad van Livorno heeft iets weg van Venetië in het klein
De oude burcht met zijn geschiedenis interessant. Jammer gennoeg moet je dit wel via internet opzoeken.

2 gedachten over “Livorno

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *