Giglio

Giglio

Bij het weglopen maken we nog even snel een foto van de haven …. en bedenken ons dat dit een gedenkwaardige foto is

Giglio

Nadat we afgetankt hebben voor de prijs waar je een auto voor aftankt 😉 verlaten we de haven. We gaan richting Isla de Giannutri. We varen langs Civitavecchia. Daar liggen wel 4 cruise schepen. We kunnen eindelijk de motor uitzetten en varen 5 à 6 knopen over de grond. Helaas zwakt de wind weer af en zijn we genoodzaakt om de motor bij te zetten aangezien we mijlen moeten maken. We varen naar Isla de Giannutri om daar te gaan ankeren. Daar aangekomen ligt er 1 heel groot zeilschip voor anker. We varen rond en begrijpen meteen waarom. Volgens onze kaart zou het er 5 meter diep zijn en zouden we kunnen ankeren. Het is echter 15 meter diep en dan lig je nog dicht bij de rotsen ook. Dit gaat hem niet worden. Ik kijk op de kaart en zie bij Isola del Giglio exact hetzelfde. We besluiten om daar naar toe te varen en daar de haven in te duiken. Porto Giglio is een super leuk klein haventje met rondom allemaal gekleurde huizen. We worden opgewacht door de marinero als we hem oproepen en krijgen een mooi plekje aan de kade.

Giglio is het eiland waar de Costa Concordia aan de grond liep en kapseisde. De boot kwam uiteindelijk net voor de ingang van de haven terecht achter de rode boei. Op de kade is een gedenkteken geplaatst met alle namen van de mensen die overleden zijn.

43 miles

Het eiland is groter dan alleen deze haven
Helaas zijn we nu ff snel vaart aan het maken om op tijd bij Pisa te komen

Rechts van de ingang lag de Concordia
Civitavecchia zal ook een plaats zijn om te bezoeken … er liggen daar wel 4 cruiseboten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *