Genua

Genua

Het begint herfst te worden. We hebben het dekbed weer van stal gehaald en trekken onze zeiljassen weer aan. We varen op de Riviera di Levante en gaan op de genua met halve wind richting Genua. Dit is de noordelijkste plaats die we aandoen voordat we richting Marseille gaan. Net voor de Golfo Pardiso ligt een inham met het dorpje San Fruttuoso. We varen de kleine baai in waar we een prachtig uitzicht op de abdij hebben die met haar voeten bijna in het water staat. Het dorp is alleen te voet of via het water te bereiken. In de winter wonen er maar 4 mensen.

De wind zakt in en de zeiljassen kunnen weer uit. We genieten nog even van het mooie weer want over een paar dagen gaat het hier omslaan. We dobberen naar Genua want we hoeven niet zover en genieten van het lekkere weer.

San Fruttuoso met zijn 4 inwoners
Moeilijk te fotograferen. Maar de stadspoort is immens.
Hieronder bevinden zich de duurdere winkels

We gaan in de eerste haven Marina Fiera di Genova liggen. Het liggeld is nog steeds extreem hoog voor de tijd van het jaar maar deze is goedkoper dan de anderen welke ik kon checken op de Navily app. We moeten zo’n 20 minuten lopen naar het centro storico. Genua is een onbekende maar werkelijk prachtige stad die aan de kust van Ligurië ligt. Echt verrassend mooi en leuk en een aanrader voor een stedentrip. We lopen door de gezellige, smalle, donkere oude straatjes met stadsmuren en poorten en allemaal winkeltjes naar het Piazza de Ferrari met zijn prachtige fontein. Er zijn verschillende wandelroutes die je kunt volgen, gratis op te halen bij het tourist office. De scooters hebben hier een aparte parkeerplaats. Er staan er wel honderd. We bekijken de Duomo dei Genoa, Cattedrale di San Lorenzo met zijn mooie fresco’s, beeldhouwwerken en schilderijen. We sluiten de dag af in een wijnbar met lekkere hapjes. Morgen de stad verder verkennen.

We wandelen de via Gibraldi op waar prachtige paleizen staan. De ingang van de Deutsche Bank heeft allemaal fresco’s. Werkelijk prachtig. Pallazzo Nicolosio Lomellino met de blauw witte stuc en de engelen is ook al zo mooi. Je kunt er zo naar binnen lopen om het te bekijken. Daarna nemen we de lift bij piazza del Portello om de stad van bovenaf te bekijken. Hiervan kijk je over de hele stad heen. We wandelen terug naar beneden om vervolgens door Via San Luca te lopen met z’n leuke winkeltjes. We bezoeken de Basilica dell Vigne, welke zijn naam te danken heeft aan de locatie welke buiten de stadsmuren was waar de wijngaarden groeiden. Dit is een prachtige kerk met veel fresco’s en schilderijen zoals van onder andere Gregorio De Ferrari. Via porto Antico wandelen langs de oude stadsmuren en komen bij Molo 21 terecht. Een heerlijk restaurantje waar we voor weinig geld pasta met pesto uit Genua en pizza eten. Wat een fijne stad en dan hebben we ook het weer nog mee met 24 graden en veel zon. Bella Italia!

16 miles

Speciaal … scooter parkeerplaatsen
Ja ja zoals mijn zwager zegt met mijn tenue de ville 🙂
De kerken zijn immens
Binnen vergaap je je aan de pracht en praal
Onderschrift is niet nodig denk ik.
Dit was wel heel bijzonder … 2 zuilen met aan de linker kant de geboren jongens en aan de rechter kant de meisjes

Even maar twee voorbeelden van de bankgebouwenAlberto … bedankt voor de tip! Apperativo rules 🙂
Molo 21 … een aanrader!

Het was moeilijk kiezen uit al wat we hebben gezien …
vandaar de vele foto’s

5 gedachten over “Genua

  1. Weer genoten van jullie verhalen! Fijn dat het goed weer is bij jullie. Hier is het eindelijk aan het omslaan naar herfst en koeler weer. Zelf vind ik het jammer dat de nachten steeds langer worden. Bij jullie is het natuurlijk ook steeds vroeger donker.
    Lekker om jullie aan de lekkere hapjes ( en de aperitivo’s) te zien zitten. Geniet er nog even van!
    Groetjes,
    Han van Nes

    1. Ja wij merken dat ook! Wij hopen deze aankomende maand nog met rustig weer door te komen en dan gaan we richting huis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *