Lavagna

Lavagna

We passeren Cinque Terre

Na de hele nacht geen oog dicht gedaan te hebben, gaan we weer verder. We hebben veel wind gehad vannacht en de golven stonden recht de haven in. Als we eruit varen krijgen we direct windkracht 6 om onze oren dus met een gereefde genua gaan we op pad. Door de bergen draait de wind alle kanten op. Als we bij Cinque Terre komen gaan we even motoren zodat we vlak langs de 5 dorpjes kunnen varen. Prachtig om te zien al die gekleurde huizen zo tegen de rotsen aangebouwd. Niet voor niets Unesco werelderfgoed.

Zodra we de verder gaan rollen we wel 5x het zeil in en uit. Geen wind, dan weer wel wind. Uiteindelijk kunnen we zeilen maar dan krijgen we vlagen met windkracht 7 echt niet grappig meer omdat het steeds vlagen zijn die van 10 knopen opeens naar 30+ schieten. Met een heel klein stukje genua weten we uiteindelijk Lavagna te bereiken. Als we eenmaal in de haven liggen merk je nauwelijks iets van al die wind die we hebben gehad vandaag.

26 miles5 gedachten over “Lavagna

  1. Cinque terre is echt prachtig. Je kan prachtig van dorp naar dorp wandelen. Jullie zien echt mooie plaatsen. Nog veel plezier.

  2. Tof! Jullie maken in ieder geval van alles mee. Zowel qua plaatsen, dieren die meezwemmen en weer. Genieten…. laatste weken.

  3. Ahoy Louis en Angelique, Vanaf het begin volg ik jullie al met vol bewondering. Spannend om de blogs te lezen wat jullie allemaal mee maken. Een top prestatie om dit avontuur zeilend op eigen kracht mbv de wind te doen 🙂 Hierbij nog veel zeil avonturen en ervaringen komende tijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *