Finale Ligure

Finale Ligure

We hebben gepland om vandaag naar Finale Ligure te varen en dat is zo’n 28 mijl. Zodra we we haven verlaten hebben is er al bijna geen wind en krijgen we ‘m vanachter. Er staat een enorme deining van opzij. We proberen nog wat te motorzeilen maar het zeil klapt alle kanten op. We varen op de golf van Genua en komen op de riviera di Ponente terecht. Het is hier zo diep dat de dieptemeter het niet meer kan registreren. Opeens krijgen we een diepte van 14 meter terwijl het zo’n 700 meter diep is. Er zwemt dus iets mee onder onze boot. Wij hopen om nog een dier te zien, maar helaas niets. Het is een saaie motortocht vandaag. We willen tanken maar het station is gesloten. Dat is nu de 2e keer dat dit ons overkomt. Door het naseizoen zijn ook dit soort voorzieningen gesloten. De havenmeester helpt ons met aanleggen. We wandelen naar het stadje Finale Ligure, zo’n 1 km verderop. Dit is een leuk stadje met een prachtig kerkgebouw. De boulevard is erg lang en mooi aangelegd. Het is er nog redelijk druk maar dat zal ook wel komen door de herfstvakantie. We horen namelijk diverse Nederlanders.

24 miles

Ee gigantische kerk … Angelique staat voor de deur!

Na het passeren van Punta Crena zien we dit
De aanloop naar de haven

Tja het is dus niet altijd zonneschijn

Eén gedachte over “ Finale Ligure

  1. Ja het word nu echt herfst hier in iedergeval let goed op dat je als het kan tankt in duitsland verwachten ze al een tekort omdat ze door de lage waterstand niet met een boot hunnen vervoeren. Groetjes en geniet van jullie laatste weken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *