Torre Scissura

Torre Scissura

Wij ankeren boven het anker van onze Italiaanse vriend. Hij had een anker uitgegooid van wel 50 meter op 3 meter diepte :-0

Torre Scissura

We hebben gisterenavond wel 4x opnieuw geankerd vanwege de deining. De Gardia Costeria kwam zelfs vragen waarom we niet naar de haven gingen. Hij kon geen Engels dus we deden net of we hem niet konden verstaan. De havens hier zijn stervensduur zelfs in september. Na een vreselijk onrustige nacht, de deining maakte ons gek hebben we om 7.45 uur de baai verlaten. We hebben meteen wind. We beginnen met 7 knopen wat aantrekt tot 20 knopen. We moeten zelfs het grootzeil 2x reven en ook de genua. Helaas weer aan de wind waardoor de golven tegen de boot beuken. We ronden Capo Circeo en moeten het laatste stuk zelfs kruizen. We vinden een baai waar we geen last hebben van de deining en leggen ook het hekanker voor de zekerheid uit. Ik lees de hele week al over een mogelijke medicane in Griekenland maar deze kan ook boven zuid Italië (Sicilië) uitkomen. Nu gaan we niet verder dan Napels maar toch maar de weersvoorspellingen maar even extra goed in de gaten houden de komende dagen.   

46 miles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *