Anzio

Anzio

Na de blogs weer gepost te hebben in het havenkantoor want de wifi werkte niet echt lekker verlaten we om 10.30 uur de haven. We rollen direct de genua uit en varen de Tiber op. We hebben stroom mee. We draaien de Tyrrhenian Sea op en gaan met zo’n 12-15 knopen lekker zeilen. Na 2 uur zakt de wind in en hebben we zelfs even geen wind. We motorzeilen en motoren verder. De wind is weer helemaal gedraaid naar het zuidoosten waar wij naar toe moeten. We zien een enkele zeilboot en een vliegtuig van het leger 4 maal een poging wagen om te landen. Waarschijnlijk kreeg iemand les om zo’n toestel te landen. Uiteindelijk na 4 rondjes om onze zeilboot zagen we hem niet meer terug dus gaan we er vanuit dat het gelukt is. We ronden capo d’Anzio en gaan voor de haven voor anker. Er staat een vervelende deining. We gooien het hekanker uit zodat we in elk geval recht op de deining liggen in plaats van tegen de wind in. We hebben mazzel. Bij Sardinië hebben ze last van de mistral en wij hebben dit eiland net op tijd verlaten. Wij hebben …. afkloppen …. geen last hiervan.

26 miles

Anzio op de achtergrond … we komen hier over een paar dagen weer terug
Vanuit hier steekt isola di ponza ver boven de horizon uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *