Porto Pozzo

Porto Pozzo

Om half 9 verlaten we de baai. We beginnen met motorzeilen. Als we achterom kijken wordt het heel donker. Er is regen voorspeld. De wind trekt enorm aan tot 19 knopen en we halen het grootzeil in en gaan op de genua verder. We zien en horen onweer in de bergen. Als we de eerste spetter voelen draaien we snel richting zee. We zien 2 dolfijnen maar door de enorme golven duurt het maar kort. We moeten aan de wind gaan zeilen en de golven worden steeds hoger. We kruizen door de straat van Bonifacio. Dit is de smalle straat tussen Corsica en Sardinië. We passeren punta Corvo. Als we eenmaal door het smalste stuk zijn gaat de wind wat liggen en worden de golven ook minder. De archipel eilanden van La Maddalena houden een en ander tegen. We zien ook opeens heel veel zeilbootjes hier. We varen de inham van Porto Pozzo in. Hier liggen al meerder zeilboten voor anker. Er ligt hier wel allemaal zeegras maar we laten het anker vallen en eten lekker in het zonnetje onze avondmaaltijd.

35 miles

Ruige kust
Weet het niet zeker, maar dit kan een menhir zijn.

Lijkt op een Joshua tree

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *