Capriccioli

Capriccioli

We zijn weer eens in ander paradijs

We hebben nadat we nog een keer moesten ankeren omdat het anker niet hield in het zeegras toch heerlijk geslapen. We ontbijten in het zonnetje en regelen vast enkele zaken voor de terugreis. Om 10.45 uur verlaten we de baai. We kunnen helaas niet zeilen dus motoren langs Isola Maddalena om Santo Stefano heen. Deze archipel staat bekend om zijn schoonheid. Je moet er zelfs een dure permit voor kopen om alleen maar te ankeren. Het begint te regen. We varen tussen alle eilanden door en ronden capo Ferro. Als we langs Porto Cervo komen zien we allemaal hele grote jachten liggen, het lijkt st. Tropez. Deel ervan ligt buiten de haven voor anker. De haven is dan ook niet te betalen. We varen door naar de baai van Capriccioli. Als we voor anker gaan zien we weer een spiegeleikwal. Dat wordt dus niet zwemmen in de baai….

We zullen er maar 1 posten … maar ze watren met velen
Dit is een het hotel waar wij op uit keken.
Het dorp zelf lag 3 kilometer verder. Maar je had wel zicht op de baai

Louis gaat even rondvaren met de dinghy in de baai en hij ontmoet Guido van Waka Waka. Hij is alleen op een catamaran en vraagt of we zin hebben om ’s avonds pizza te gaan eten. Tot onze grote verbazing is Kairos ook net in deze baai aangekomen. We gaan met z’n zessen eerst even bij ons op de boot borrelen en gaan dan met de dinghy’s naar de kant om pizza te eten. Een erg onverwachte maar super gezellige avond.

De wind voor de oversteek naar Rome is niet goed voorspeld voor morgen dus we besluiten om nog 1 dag in deze baai extra te gaan liggen voordat we in een haven gaan liggen om vuil weg te gooien, water en diesel te tanken en alle accu’s weer op te laden. We varen naar kant en moeten een uur omhoog lopen om een brood te kopen maar zien zo direct wat van de mooie omgeving. We komen lekker bij en lezen wat aan boord. Net voordat het donker wordt gaat Guido onze buurman met zijn gasten flyboarden. Heel spectaculair om te zien. Hij komt Louis vragen of hij ’t ook nog even wil proberen. Dat lukt Louis binnen no time. Ik ben trots, echt knap hoe hij op zo’n straal omhoog komt (zie filmpje)!

19 miles

https://www.youtube.com/watch?v=-L2mHM3Y2XE

Lekker gegeten met Agnes, Guido, Louis, Henk, Carla en Angelique

Guido, bedankt voor deze top ervaring!
Mijn eerste flyboard moment
En we komen tijdens onze voettocht deze cactus tegen

Eén gedachte over “ Capriccioli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *