Bonifacio

Bonifacio

Bonifacio
Indrukwekkende krijtrotsen

Na weer een onrustig nachtje verlaten we om 8.40 uur de ankerplek. We kunnen motorzeilen en na Cabo Feno helemaal zeilen. Als we Bonifacio aanlopen vallen we in verbazing hoe indrukwekkend de ingang is. Je vaart op een krijt witte rots af zoals wij die kennen van het kanaal. Hierin bevindt zich dan een opening waar je dan ingesloten wordt door de kloof. Aan beide kanten van de ingang zien we de herhaaldelijke geschiedenis. Een mooi kasteel en later tijdens de tweede wereldoorlog aan beide kanten bunkertjes gebouwd. Doel in de eeuwen om deze mooie stad te verdedigen. We varen zo’n 10 minuten door de kloof om uiteindelijk de haven te bereiken. Grappig is dat het nu ons al een tijd is opgevallen dat de typische houten luiken die je aan de huizen ziet hangen nooit geschilderd worden. Men wacht hier kennelijk net zo lang totdat de papier-maché naar beneden komt. We hebben het eens nagevraagd, en er wordt gefluisterd dat als ze deze willen schilderen dat er dan een vergunning bij de gemeente moet worden aangevraagd. Dus ……….

Aanloop Bonifacius
Waar je ook kijkt … de houten luikjes worden nooit geschilderd
Terug van de speurtocht in de grotten, stuiten we bij de ingang op een mooi zeiljacht

De haven is een gezellige plek omgeven door allerlei restaurantjes. We eten lekker Sanglier, de specialiteit van het eiland, wild zwijn en pizza. We gaan naar de Bonifacio citadel waar allerlei winkels en restaurantjes gevestigd zijn en lopen door allerlei kronkelige straten en zien nog een Corsicaanse bruiloft. We hebben een mooi uitzicht op de rotsen. We bezoeken de begraafplaats waar iedere familie een eigen huisje heeft waar de kisten ingezet worden. Tenslotte drinken we een Pietra, een Corsicaans biertje gemaakt van kastanjes en erg smakelijk! We hebben goede wifi dus bellen weer lekker met het thuisfront. Heerlijk om iedereen weer even te spreken. Net als we op bed liggen krijgen we een enorme vuurwerkshow. Snel er weer uit en genoten.

Op advies van Toos hebben we het lokaal biertje geproefd.
Deze trap hadden wij even niet gezien toen we aankwamen
Zelf maar eens de touristische expeditie met de Dinghy gedaan
En we worden in de haven getrakteerd op vuurwerk

De volgende dag pak ik de Dinghy om de grotten te verkennen. Dan pas zie ik tot mijn verbazing dat er aan de zeekant een stenen trap is gemaakt die van het bovengelegen burcht naar de zee gaat. Ook gaan we eens kijken naar het bunkertje dat op 1/3 hoogte ligt. Hier moet een tunnel zijn gemaakt om dit te bereiken. We gaan toch maar weer terug om te kijken of dit vrij toegankelijk is.

7 miles

Stond me beneden te vergapen aan deze boot…blijkt hij ook een eigen zwembad te bezitten
We zijn er nu toch…. we gaan omhoog en ontdekken de oude straatjes

Aan de linker kant bij aankomst deze vuurtoren
Het lokale gerecht van Corsica, Sanglier (wild zwijn)
Deze bunker is waarschijnlijk via een grot te bereiken
Hier boven zie je de oude stad liggen

3 gedachten over “Bonifacio

  1. Hallo reizigers, leuk om the lezen dat jullie in Corsica zitten. Ik ga er binnenkort ook naartoe. Jullie beschrijving nodigt er echt toe uit. Veel plezier nog en goede reis verder. Groetjes, Tosca

    1. Hoi Tosca. Is zeker leuk om te doen. Wanneer en waar ga je naartoe? Wij verwachten 18 september weer in het zuiden van Corsica te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *