Alghero

Alghero

We verlaten de baai en varen in een half uur de haven van Alghero binnen. Dit is een hele mooie vestingstad. We worden al tegemoet gevaren door een dinghy of we bij hem in de haven willen liggen. Hier was ik al voor gewaarschuwd. Deze is heel duur dus we varen door naar de gemeente haven waar we aan de kade komen te liggen en moeten afrekenen in een witte party tent. We mogen de leenfietsen meenemen en gaan even boodschappen doen. Handig die mandjes voor en achterop. We gaan het oude historische centrum bekijken en lopen over de stadswal met allerlei restaurantjes. We kijken onze ogen uit als we door de winkelstraatjes gaan, allemaal koraal winkeltjes. We nemen een lekker Italiaans ijsje. De koepel van San Michele is echt prachtig met al die kleuren. We bekijken de kathedraal. ’s Avonds gaan we onze eerste Italiaanse pizza eten. Smullen!

Koraal is hier gewoon te koop
Op de voorgrond liggen wij
De koepel van deze kerk is heel uitzonderlijk
Eindelijk Pizza!!
Nog even snel …. een fiat 500

De volgende ochtend doen we een schokkende ontdekking. We zijn bestolen. Ons geld is uit onze beide portemonnees gehaald. Er is iemand aan boord geweest terwijl we sliepen. Het geld is eruit gehaald en alles is weer keurig teruggelegd en dicht geritst. We liggen met de punt naar de kade en opstappen is niet echt makkelijk. Vanwege de warmte hadden we de luiken open gelaten in de kuip, maar dat kun je vanaf de kant niet zien. De rest was allemaal dicht. Echt een eng idee, we hebben niets gehoord. Louis heeft aangifte gedaan. Er blijken gelukkig bewakingsbeelden te zijn die de politie heeft opgevraagd waar wat op te zien is. We troosten ons met de gedachte dat ze gelukkig alleen geld hebben gestolen en de rest, bankpasjes, telefoon, i-pad etc hebben laten liggen anders waren we nog veel verder van huis. Maar het blijft vervelend! We zijn er de hele dag ontdaan van. De havenmeester biedt aan dat hij nog een plekje aan de steiger heeft voor ons in de marina ernaast. We besluiten dit aanbod aan te nemen omdat we daar toch niet lekker meer lagen aan de kade. Als troost krijgen we ons havengeld voor 2 dagen terug en ook nog 2 flessen wijn van de voorzitter van de haven. Ze vinden het ook zeer vervelend voor ons. Dat doet ons weer goed, had niet gehoeven maar wordt zeer gewaardeerd!

3 miles

Ontzettend mooie stad … en zeker het bezoeken waard!

Italiaans ijsje
Haha zeggen ze dat ze in Nederland vooruitstrevend zijn. Hier hebben ze een automaat voor Cannabis
En dank voor de hartelijke hulp die we hebben gehad
Leenfietsen van de haven
Tja ik kon het niet laten

5 gedachten over “Alghero

 1. Vervelend wat er is gebeurd dan kun je zien altijd alert zijn.gelukkig hebben jullie al die tijd geen problemen gehad en geld is te vervangen de rest van de reis word. je toch voorzichtiger en waakzaam goed dat je dat niet al die tijd hebt hoeven te doen. Nu met blije zin verder en toch genieten.groetjes van ons.

 2. Wat kan jij leuke verslagen schrijven.
  Wat sneu dat jullie beroofd zijn.
  Rot idee terwijl jullie sliepen.
  Wens jullie nog een prettige reis toe en hou de verslagen in de gaten.
  Groetjes Jan en Els

 3. Super balen! Dit hadden jullie niet kunnen voorkomen! Gelukkig alleen geld, maar een naar idee dat ze in jullie boot zijn geweest.
  Nu proberen het los te laten en weer te gaan genieten van al het moois wat nog gaat komen! Veel liefs, Lisanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *