Sitges

Sitges

Onze spaanse buurman vertelde ons dat we naar Sitges moesten gaan. Dat dit een zeer mooie plaats is. Om 9.30 uur verlieten we de haven. Er stond bijna geen wind dus het werd motorzeilen en het laatste stukje zeilen. Sitges wordt één van de mooiste badplaatsen van Spanje genoemd. Als je aankomt varen langs de kust zie je de kerk al aan het water en de mooie stranden. We mogen afmeren voor de prachitge witte toren. Sitges heeft een mooi klein historisch centrum en heel veel restaurantjes. Bij de haven zien we veel mooie auto’s staan en liggen de duurdere restaurantjes. Sitges is een fantastisch gay paradise. We genieten van deze mooie stad.

Herkenbaar logo? De volgende alinea verteld het verhaal
We worden voor het havenkantoor geparkeerd
Om de hoek ligt de oude stad

Facundo Bacardi Massó is geboren in Sitges. Hij is later verhuisd naar Cuba waar hij begonnen is met het distilleren van rum en waar hij de eerste witte rum op de markt bracht. Zijn vrouw spotte vleermuizen in de distilleerderij en dat is het symbool voor het merk geworden. Ook omdat men in Cuba veelal niet kon lezen en schrijven. Aan de boulevard staat een standbeeld. De zoon van Facundo is de eerste internationale uitbreiding van het bedrijf begonnen in Barcelona. Er is nu nog een museum Casa Bacardi in Sitges gevestigd.

14 miles

Net voor de haven zien wij het oude gedeelte van Sitges
Wij nemen een kijkje op de begraafplaats en verbazen ons…
Je dierbare zou maar bovenin liggen en elke week de bloemetjes water geven

Men stond hier met velen iets te fotograveren…wij hebben niet ontdekt wat 😉

Eén gedachte over “ Sitges

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *