Badalona & Barcelona

Badalona & Barcelona

Zeer grote keuze aan Pintxos

Na even het onweer te hebben afgewacht gingen we om 10.45 uur richting Badalona. We zijn van plan om te gaan ankeren maar zodra we buiten de haven varen hebben we een onzettende deining. Daar was in de haven niets van te merken. We kunnen het ankeren dus wel op onze buik schrijven. We zetten direct de motor uit en gaan zeilen. Alleen op de genua lopen we over de grond 5 mijl. Net voor Barcelona stijgen om de 2 minuten vliegtuigen op. We vermaken ons prima. We varen inmiddels op de costa de Garraf. Bij Barcelona is weer een grote ankerplek dus we varen om de grote schepen heen. Leuk om Barcelona vanaf het water te zien. We zien zelfs de familia Sagrada vanaf het water. We gaan in Badalona liggen in plaats van Barcelona omdat dit minstens de helft in liggeld scheelt. Na 6 mijl varen we de haven van Badalona binnen.

Als wij dan aan komen varen zien wij ineens de Sagrada de Familia
Die hebben wij natuurlijk ook van dichtbij bekeken
Het gebouw ontworpen door Gaudi

Het is ongeveer 20 minuten lopen naar de metro. We stappen uit bij placa Catalunya. We wandelen richting de Casa Mila, een gebouw met appartementen ontworpen door Gaudi. Prachtig om te zien. We gaan door naar de Sagrada de Familia. Helaas kunnen we voor de komende 3 dagen geen kaarten bemachtigen om binnen te kijken. Dit moet je in de zomervakantie dus minstens 1 week van tevoren regelen ;-( Het is heel mooi om te zien. Wel is het overal mega druk.

We gaan naar een Mercat om daar lekker te eten. Later lopen we ook nog over de Mercat de la Boqueria maar deze is wel erg druk. Je kunt over de hoofden lopen. We gaan naar de Arc de Triomf. Deze is niet gebouwd omdat er iets bereikt is maar omdat de spanjaarden ook een Arc de Triomf wilden hebben. De oudste staat overigens in Rome.

Er wordt verteld dat de eerste triomf in Rome staat. Hiervan zijn meerdere gebouwd
Kathedraal van Barcelona die je s’morgens gratis kan bezoeken. S’middags moet je entree betalen
Als je goed kijkt zie je hier de inspiratie van Star Wars …Darth Vader

We bekijken de kathedraal van Barcelona La Seu die gelegen is in de gotische wijk. Daarna vervolgen we onze weg naar de Ramblas. Ik had me hier een totaal andere voorstelling van gemaakt en wist niet dat er links en rechts allemaal auto’s langsrijden. We komen aan bij de haven waar het standbeeld van Colombus staat. We zijn toch wel nieuwsgierig naar de jachthaven zelf en gaan even kijken. Ze proberen er hier een Monaco van te maken. Er liggen mega grote jachten.  We bekijken ook nog de pilaren die zijn overgebleven van de El temple d’August. ’s Avonds krijgen we de eerste regen.

We gaan de Free Gothic Quarter Walking Tour doen door de Barri Gòtic, het historisch centrum van Barcelona. We lopen over de Ramblas naar de waterkranen. Als je daar water uitdrinkt, kom je zeker nog eens terug in de stad. We zien graven uit de romeinse tijd midden op een plein. Tegenover de kathedraal is een tekening van Picasso op de muur gemaakt. De bedenker van Darth Vader van Star Wars heeft inspiratie opgedaan bij de kathedraal door uit de ramen boven de deuren de vorm van de helm te halen. Na de tour gaan we Pintxos eten in de straat Carrer Blai. Dit is de straat waar je dit het beste kunt doen en waar heel veel Pintxos restaurantjes zitten. De keuze is enorm. Dat is echt smullen. Daarna gaan we naar de Font Magica waar een magische fonteinshow van water en licht plaatsvindt. Zeer indrukwekkend.  We wandelen terug over de Ramblas by night en nemen de metro terug naar Badelona.

Tenslotte houden we nog een wasdag en is het tijd om verder te gaan.

20 miles                                                                                                                     

Hier zie je de tekeningen van Picasso
Toch maar even ook gedronken …. je weet maar nooit

Bij Font Magica
Aanloop Badalona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *