Sant Feliu de Guíxols & L’Estartit

Sant Feliu de Guíxols & L’Estartit

Spanjaarden kamperen illegaal. Zodra het schemer wordt zetten ze snel hun tentje op. ’s Ochtends vroeg vouwen ze ‘m snel weer in zodat ze niet gesnapt kunnen worden. Heel grappig om te zien. We hebben de tijd omdat we niet te vroeg in L’Estartit willen aankomen dus stoppen al na 4 mijl als we een heerlijke baai zien waar geen deining staat.  We ankeren bij de plaats Sant Feliu de Guíxols in Cala de Sant Pol, net achter het afgezette zwemgebied. We varen met de dinghy naar de kant. Net na het uitstappen glij ik uit en haal een nat pak. Dan maar weer terug naar de boot, droge kleren aantrekken. We wagen een nieuwe poging. Het is een leuke badplaats met een gezellige niet te grote boulevard. We eten lekker een menu del dia en doen daarna boodschappen. 

Het was super gezellig om jullie te zien!

De volgende dag vertrekken we naar L’Estartit. Er staat erg veel wind en we hebben ‘m pal tegen. Ook de golven zijn niet misselijk. Na 3 uur bonken kunnen we aan de wind zeilen. We bevinden ons nu op de Costa Brava. 

 

Petra, Marco, Tim en Lieke komen langs. Zo blij om ze weer te zien. Louis leert Tim en Lieke varen met de dinghy dus we hebben onze privé schipper als we van de mooring naar de steiger willen. We zwemmen om de boot en varen naar het eiland waar ook weer lekker kunnen zwemmen. We sluiten de dag af met heerlijk tapas. We hebben genoten. Fijn dat jullie er waren en dank voor de super gezellige dag!

5 + 19 Miles

Wat een feestje … eindelijk weer samen
Schipper Tim en Marinero Lieke brengen ons weg
Lekker gegeten!
Sant Feliu de Guíxols is een vergeten plaatsje tussen de flatgebouwen van toeristische badplaatsen
Aanloop Sant Feliu de Guíxols …. is gewoon naar het strand

4 gedachten over “Sant Feliu de Guíxols & L’Estartit

  1. Heerlijk om jullie verhalen te lezen, leuk dat we mee kunnen genieten !
    Hartelijke groeten vanaf de Quest, die het simpel houdt bij een zeiltocht door Zeeland. Ook heel leuk, maar wel anders,
    Hartelijke groet, Han&Iris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *