Cala Futadera

Cala Futadera

Na een vreselijk onrustige nacht, door de enorme deining gingen we om 9.05 anker op. We hebben in tegenstelling tot de dagen ervoor direct 9-11 knopen wind in de kont dus gaan alleen op de genua. We passeren de typische Spaanse stapplaatsen Calella, Malgrat de Mar, Blanes en Lloret de Mar waar we zelf ook ooit eens geweest zijn. We varen vlak langs de kust zodat we het allemaal goed kunnen zien. Er zijn hier allerlei ankerplekken waar Moorings liggen waar je 45 euro per nacht voor moet betalen dus die slaan we over. We vinden bij Cala Futadera een mooi plekje. Het is super druk met ook allemaal motorbootjes. Het ankeren gaat moeizaam omdat we in een soort winddraaikolk zitten. Dat gebeurt na ons bij elke boot die op die plek wil gaan liggen. We ankeren dan maar meer aan de zijkant. Zodra er een plekje dichter bij het land vrij komt, gooien we opnieuw het anker uit. We liggen op een heel idyllisch plekje. Hopelijk slapen we vannacht als een roos…. Dat deden we dus we hebben er een dagje aangeplakt. Om een uurtje of 11 kwam de guardia civil. We lagen te dicht bij het zwemgebied en moesten 3 meter verkassen. Een beetje vergezocht maar goed we hebben de boot maar omgelegd.

18 miles

Heel idyllisch ankeren … dit soort strandjes vind je als er in de bergen op een verlaten stuk een paar auto’s geparkeerd staan
En s’morgens wordt je wakker met tentje op het strand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *