Portlligat

Portlligat

Na alle gezelligheid is het weer tijd om door te gaan. We tanken diesel en water af en verlaten om 11.20 uur de haven. We hebben bijna geen wind en motorzeilen een beetje. Dan betrekt de lucht boven Bahía de Roses. Het wordt langzamerhand zwart. We kunnen de buien nog een tijdje voorblijven maar als we voorbij punta Calanans zijn krijgen we de eerste spetters en moeten we zelfs onze zeiljassen aan. We krijgen ook opeens windkracht 6. Het begint ook te onweren dus we meren af in een baai. Het vervelende is dat het tussen rotsen zit en we alleen maar diep kunnen ankeren (14 meter) en daarnaast ligt er allemaal zeegras op de grond. We ankeren in totaal 5x en de laatste keer verwaaien we weer. Er staat ook enorm veel wind wat niet helpt. Het is dan al bijna 21.00 uur dus we besluiten de baai te verlaten. De baai ervoor en erna zijn niet veel beter dus we varen terug naar Portlligat waar moorings liggen. Inmiddels is het donker. We weten een mooring te bemachtigen.

17 miles

Ja doordat al mijn tijd werd opgeslokt door het ankeren … alleen 1 foto bij het weglopen van de haven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *