Banyuls sur Mer

Banyuls sur Mer

We starten met een stevig briesje … en vroeg in de morgen

Het waait de hele nacht hard dus we besluiten om vroeg op te staan. We gaan om 6.50 uur weg. Ik maak een fout waardoor de boot over het touw van de mooring gaat. Gelukkig krijgen we ‘m los. Er staat een dikke windkracht 6 met af en toe 7. De golven zijn wel 2 meter hoog. We moeten tegen de wind in kruizen en zetten de motor bij. Het is echt stampen. Er komt zoveel buiswater over het dek dat de zeiljas weer aan moet. We passeren Cabo Creus en gaan dichter bij de kust varen omdat we dan wat minder wind hebben en de golfslag in de baaien ook wat minder is. We passeren Portbou en zijn nu weer in Frankrijk, op de Gulf of Lions. We verwisselen de Spaanse gastenvlag voor die van Frankrijk. Om 11.30 uur meren we af in de haven van Banyuls sur Mer. Dit is een klein stadje met diverse wijnhuizen. Je waant je meteen weer in Frankrijk als je door de straten loopt. We wandelen over de boulevard en gaan lekker een hapje eten.

20 miles

Om de hoek ligt dit strandje
Na de mega badplaatsen is dit plaatsje een verademing
Tja zo ging het er vroeger er aan toe
Aanloop Banyuls sur Mer
We verlaten Spanje en gaan terug naar Frankrijk

Eén gedachte over “ Banyuls sur Mer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *