Gruissan & Port Camarque

Gruissan & Port Camarque

Als we de haven verlaten naar Gruissan hebben we veel wind en ook nog de golven pal tegen. We reven de genua en gaan op weg. We krijgen weer 26 knopen wind om onze oren. We besluiten bij Gruissan te overnachten. Dit blijkt een soort Center Parcs met appartementen waar ook heel veel boten liggen. We liggen aan de stripe met alle restaurantjes en mogen Nederlands afmeren langs de kade. We lopen door de haven heen langs alle winkels en restaurants en eten lekker mosselen.

43 miles

We passeren Cap de Portbou
Aanloop Gruissan
Een vrij nieuwe haven

Als we de haven uitvaren richting Marseille blijkt er weer zoveel wind te staan (een dikke windkracht 6). Gelukkig hebben we halve wind. We reven de genua en naar verloop van tijd kan het rif eruit. We passeren Cap d’Agde. Daarna valt de wind helemaal weg, lees 0 knopen dus we gaan motoren. Later is de wind 180 graden gedraaid en gaan we motorzeilen omdat we toch mijlen willen maken. We besluiten in Port Camarque af te meren. Ik zie een bootje met 2 heren met een blauwe polo aan en begin hard te zwaaien. Dat blijken gendarmerie te zijn in plaats van marinero’s 😉 Ze draaien even de zijkant van de boot zodat ik het kan lezen. Ik maar denken waarom reageren ze niet. We worden door de marinero geholpen met aanleggen en dat is dit keer in een box met 4 palen zoals wij in Nederland gewend zijn. We liggen behoorlijk ver van het havenkantoor af dus ik mag meevaren met de marinero. Dit blijkt de grootste haven van europa te zijn.

46 miles

Ile Brescou ligt net voor Cap d’Agde
Wij zien 4 blusvliegtuigen in formatie langskomen
Wat een service … hier in port Carmarque wordt Angelique even weggebracht voor het aanmelden
Aanloop Carmarque

Eén gedachte over “ Gruissan & Port Camarque

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *