Puerto Genovés

Puerto Genovés

Om 8.30 leveren we de key in en verlaten de haven. We denken dat er wind staat maar deze valt snel weg. Het wordt dus weer motoren en motorzeilen langs de costa de Almería.

Om 9.00 uur krijgen we al het eerste pan-pan bericht door. Er zijn nu meerdere boten vanaf Marokko vertrokken en we moeten naar ze uitkijken. De havenmeester vertelde gisteren dat ze tegenwoordig allemaal op zee van de boten afgehaald worden en dat ze bijna niet meer aan land komen in tegenstelling tot vorig jaar.  Elke half uur krijgen we bericht totdat om 13.00 het bericht wordt ingetrokken omdat ze alle boten gelokaliseerd hebben. We hoeven niet meer naar ze uit te kijken.

Net Afrika waar wij ankeren
Vela Blanca …. wij hoeven niet uit te leggen waarom
Cabo de Gata gerond en op naar onze ankerplek

We kunnen 2 uur zeilen en dan valt de wind weer weg. We ronden de cabo de Gata. Net voordat we gaan ankeren begint het opeens weer te poeieren, 15 knopen wind. We zeilen de baai in en halen het grootzeil naar beneden. Dit is een populaire plek. Er liggen hier al 8 boten voor anker. De omgeving is bijzonder. Alles is droog en dor en je kijkt naar bergen. Voor het strand staan een paar bomen en je ziet mensen met parasols op het strand maar geen woningen.

30 miles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *