Almerimar

Almerimar

Om 9.15 uur gooien we los nadat we een aantal blogs gepost hebben. Wifi blijft schaars. Na een windstilte kunnen we even zeilen. Dan valt de wind weer weg. We kruipen dichter naar de kust en vinden daar even wat meer wind door de bergen maar dat is op een gegeven moment ook verdwenen.

Havenkantoor
Aanloop Almerimar met links het havenkantoor
Voor degene die er geweest zijn … Torremolinos

We zien weer hele scholen dolfijnen zwemmen. We genieten daar weer enorm van.

De kust is niet mooi. Dor en heel veel witte doeken. Dat lijkt wel een soort kas waar ze dingen onder verbouwen.

Af en toe motorzeilen we nog wat als de wind weer een beetje aantrekt. Dan krijgen we weer een pan-pan bericht: rubber boot met onbekend aantal personen is vanaf de Marokkaanse kust vertrokken richting de Spaanse kust. Alle schepen wordt verzocht naar hen uit te kijken en te melden zodra je hen ziet. Dit wordt wel 5x die middag omgeroepen. Opeens zoeken we naar rubberboten in plaats van naar dolfijnen. Niets gezien.

Niet veel tijd gehad om de stad te bezichtigen

Tja het was een rustige dag

Om 16.45 uur komen we aan in de grote haven van Almerimar. We worden geholpen door een marinero met aanleggen. Dat blijft fijn bij het mediterraans aanleggen. De haven is ook zeer goedkoop voor Spaanse begrippen!

Het is een badplaats met een grijs strand. Veel internationale boten liggen in deze haven.

31 miles

Eén gedachte over “ Almerimar

  1. Ook over land is dit stuk saai. De doeken, is plastic. Dit zijn kassen waar veel paprika’s verbouwd worden. We kwamen ook weinig dorpjes tegen. Mooi al die zeedieren die jullie tegenkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *