Motril

Motril

Na een nachtje spaanse Costa del Sol ankeren met veel gehobbel en ’s nacht herrie op t strand gaan we om 7.45 uur anker af richting Motril.

Het is een rustige dag. Geen wind. Na een tijdje verruilen we de Costa del Sol voor de Costa Tropical. Het wordt motoren en motorzeilen. Bijna geen wind. We zien wel dolfijnen maar wel 25 meter verder op.

Net voordat we de haven in willlen gaan zien we een grote dinghy drijven. We hebben vandaag al 5x een pan-pan melding gehad op kanaal 16. Dat wordt gebruikt voor de veiligheid van een schip of opvarende. Louis roept sécurité op om dit te melden. Wij krijgen in eerste instantie geen antwoord en Louis wil de dinghy meenemen. Ik niet. Bewijslast e.d. Het kan ook gewoon van een boot afgevallen zijn maar door alle meldingen ga je toch twijfelen. Uiteindelijk worden we verzocht over te schakelen vanaf kanaal 16 naar 81 om te reageren en moeten we de boot laten liggen. Net als we de haven invaren wordt er weer een security melding afgegeven dat er een dinghy drijvende is en of iedereen hier op wil letten en de positie door wil geven aan de maritieme politie. Inmiddels zien wij dat de reddingsbrigade met politie ook al gearriveerd zijn. Maar we zijn nog steeds benieuwd wat er hier zicht heeft afgespeeld…..

53 miles

Op onze koers vinden wij een dinghy
Aanloop Mortila

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *