La Azohía

La Azohía

Onze timing om te gaan ankeren is niet zo geweldig. We lagen te klappen gisterenavond door de wind en daarna begon de golfslag de baai in te lopen dus het was een zeer kort nachtje. Om 8.15 uur gaan we anker af en varen we richting Cartagena.

We hebben eerst geen wind en vervolgens krijgen we ‘m vol tegen bij punta de la Polacra. We gaan alleen op de genua aan de wind. Op een gegeven moment zakt de wind in en gaan we motorzeilen want we willen een groot stuk afleggen vandaag. De zee is onrustig van afgelopen nacht. We krijgen geen pan-pan bericht. We denken door de onrustige zee.

Het was een verrassing deze soepschildpad… en was wel een meter in doorsnee
Ja nieuwe dieren op ons pad mogen we 2 keer plaatsen (vinden wij)
Aanloop La Azohía … let op je moet buiten de kardinalen om want anders raak je verstrikt in de tonijnnetten

Opeens zien we op onze ais een plaatje van een helikopter. Deze komt ook over ons heen vliegen. Heel grappig. Het is de coastguard.  Die deed gisterenavond ook al een inspectie vlucht in onze baai.

Louis ziet een schildpad. Wij snel omdraaien en een foto gemaakt. Heel gaaf om deze te zien. Later zien we ook nog dolfijnen met een stompe neus. Deze zijn niet zo speels als die anderen.

Om 20.45 uur gaan we ankeren bij La Azohía omdat dat meer beschut ligt dan bij Cartagena voor. Het was een lange maar mooie dag.

62 miles

Nieuw voor ons is dat ook helicopters op de AIS verschijnen
Dolfijnen met een stompe neus zijn voor ons ook nieuw
Ze hebben wat jongen en spelen even met de boot
En zo ging de zon onder … tijd voor een nieuwe dag

Eén gedachte over “ La Azohía

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *