Cartagena

Cartagena

We hebben als roosjes geslapen. Zo hoort ankeren te zijn. We hadden gisterenavond live muziek dat door de baai galmde. Het was een super anker plek. Nadat Louis nog even heeft gezwommen zijn we vanmorgen om 9.05 naar Cartagena vertrokken Het was een klein stukje. We ronden cabo Tiñoso en motoren naar Cartagena want we hebben pal wind tegen. Binnen ruim 2 uur leggen we aan langs de kade bij Real Club Regatas de Cartagena. Prima haven met zwembad waar we lekker gebruik van maken.

Catagena met zijn statige gebouwen
Coloseum van Cartagena

Cartagena is één van de belangrijkste oorloghavens van Spanje. De stad is omringd door een muur met 8 poorten en is bekend om Licor 43. Cartagena in Colombia is naar deze stad vernoemd.  We zijn naar Arqua geweest. Het nationaal museum van onderwater archeologie en is op zondag gratis te bezoeken. Leuk om te zien.


Wij komen bij een plein met reusachtige bomen. Vanavond is hier live muziek

De stad is verrassend mooi. Angelique ziet een tentje waar alleen Spanjaarden zitten. Onder het mom het zal wel goed zij, eten wij ook weer heerlijke tapas voor een Spaans prijsje ;-). Er is ook een muziekfestival aan de gang dus we vermaken ons prima. We draaien weer een wasje. Louis gaat zelfs voor 5 euro naar de kapper. Lekker kort zullen we maar zeggen 😉

12 miles

Tapas! … zoek vooral tentjes buiten de binnenstad hier is het de helft van de touristische prijs
Aanloop Cartagena heeft aan beide kanten een verdediging fort staan
Met de haven op de achtergrond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *