Isla de Tabarca

Isla de Tabarca

We varen om 8.00 naar het tankstation. Normaliter doen we dat als we aankomen maar er waren 2 Engelse motor boten die moesten tanken en wij leren snel … wachten op deze jongens kan lang duren voor zij hem hebben afgetopt. Daar waar wij hooguit 5 minuten nodig hebben is een half uur voor hen al een snelle tankbeurt. Dus daarom moesten we vandaag alsnog tanken. Weer een motorboot voor ons, een Zweed dit keer. Hij woonde in Marbella en ging naar Ibiza. Toen hij eindelijk klaar was ging hij eerst zijn ramen nog schoonmaken. Nadat de pomphouder een verwijtende blik gaf om deze bijzondere actie, gooide hij toch maar de trossen los. Eindelijk konden wij met onze 5 minuten het pompstation uitbuiten. We verlieten uiteindelijk de haven om 8.35 uur.

Het gebied voor Islas Hormigas is afgezet met Andreaskruizen. Wij varen netjes om en verbazen ons dat de rest dit negeert. Later zal blijken dat hier een restrictie wordt aangegeven maar je mag er wel varen
Ook wij komen de nodige plastic troep tegen.

We ronden cabo de Palos en hoeven nu niet meer te motorzeilen maar kunnen zeilen. Er staat een flinke deining maar we hebben deze evenals de wind mee. We rollen genua in en gaan alleen op het grootzeil 6 knopen over de grond. Heerlijk eindelijk een hele dag zeilen. We moeten nogal vaak motoren hier.

We zien een schildpad die nogal een rare manoeuvre moest maken om ons te ontwijken. Half op zijn zij komt hij langs drijven. Het ging te snel om te fotograferen. Inmiddels varen we nu op de costa Blanca.

Dit is de kustlijn… gelukkig komt er zo nu en dan iets langs drijven
Voor de aanloop van Isla de Tabarca nemen wij de linker kant. Er ligt een reddingsboot al klaar, maar als ze zien dat wij netjes buiten de andreaskruizen gaan varen gaat hij weg.

We gaan voor anker bij Isla de Tabarca. Dat wil zeggen dat lukt pas bij de 4e poging. Er ligt zeegras op de bodem en het anker wil niet pakken. Leermomentje zoek de witte plekken en laat daar het anker op vallen. Grapppig was het wel om te zien dat nadat er naar ons gestuntel was gekeken, meerdere boten het water in doken met een duikbrilletje om hun eigen anker te checken en sommigen gingen toch ook maar weer opnieuw ankeren. Dus we waren niet de enige…. Tabarca is een klein eiland net voor Santa Pola. Het ligt hier helemaal vol met geankerde boten. Ferry’s varen af en aan. Om 20.00 uur gaan de meeste boten weg en blijven alleen de boten die blijven slapen liggen. De rust is weer teruggekeerd……

45 miles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *