Estepona

Estepona

Na nog een hobbelige nacht voor anker te hebben gelegen bij La Linea zijn we naar Estepona vertrokken. We gaan anker af om 8.30 uur. Aangezien er de hele nacht al aardig wat wind had gestaan en we de Europa point moesten ronden hadden we alleen de genua uitgerold. We passeren weer alle voor anker liggende grote schepen. Net als we om Europa point heen draaien krijgen we allemaal verschillende valwinden. Hadden dus beter wat verder uit de kust kunnen blijven. De wind trekt aan en we krijgen windkracht 6 om onze oren en dit blijft ook totdat we Estepona bereiken. Je ziet dat mensen op het strand gezandstraald worden dus we besluiten in tegenstelling tot ons eerdere plan niet te gaan ankeren maar de haven in te gaan. Daar moeten we voor het eerst meditteraans afmeren. Je vaart de aangewezen plek in tussen 2 boten en de marinero’s pakken de voorlijnen aan en halen deze door een ring. Daarna krijg je de achterlijn vanaf de kade die vast ligt aan een mooring achter aan de boot aangegeven. Deze loop je naar achteren en zet je aan je achterkikker vast. De lijn is wel heel smerig en je boot dus meteen ook. We hebben ingecheckt en kregen een fles rode wijn. Heel erg attent. Door de harde wind ligt de hele boot vol met zand wat van het strand af waait de haven in. Dus maar weer afgespoeld.

Ja ze waren er weer…. het blijft toch leuk

Ook onderwater zoals op de film

De oude binnenstad van Estepona is erg mooi. Overal hangen geraniums. Dit verwacht je niet in een badplaats. Vandaag 16 juli 2018 is het groot feest in Estepona dus we blijven een dagje liggen. Het is ter ere van de heilige beschermvrouwe van de lokale vissersvloot, Virgen del Carmen. Voordat we daar gaan kijken krijgen we eerst de politie op visite. Zij willen onze paspoorten zien en controlleren deze door de nummers te checken bij de centrale. Alles is in orde dus na 15 minuten gaan ze weer verder. Om 19.30 uur begint de processie. Dezelfde agenten zijn ook daar weer aanwezig en zwaaien zelfs naar ons. Er wordt aan de buitenkant van de kerkdeuren geklopt. Deze gaan dan open en vervolgens komt het prachtige beeld van Carmen naar buiten gedragen door 68 mannen. Heel indrukwekkend. Respect voor die 68 mannen. Het is loeizwaar en ze moeten allemaal gelijk lopen. Alle bossen bloemen die meegebracht zijn worden bij het beeld neergelegd. De stoet loopt dan 2 uur door Estapona heen om vervolgens over de boulevard richting het strand te lopen. Iedereen blijft op de boulevard behalve de mannen met het beeld. Zij dragen het naar de zee toe waar het op een schip gaat. Ondertussen worden er allemaal vuurpijlen afgeschoten. In het donker vaart het beeld dan een stuk terug over de zee vergezeld door allerlei boten.

24 miles

Estepona is zeer verassend met de mooie straatjes

Laatste nacht Gibraltar… ff ankeren
Net om de bocht van Gibraltar naar Estapona
Aanbidden van Virgin del Carmen
De processie start
Virgin del Carmen de heilige beschermvrouwe van de lokale vissersvloot
Virgin del Carmen wordt wel met 68 man gedragen
Op naar de zee
Hier gaat Virgen del Carmen op … en zal dan gaan varen
Zeer indruk wekkend zoals de vissers dit aanbidden
Aanloop Estepona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *