Cádiz

Cádiz

Voordat we richting Cádiz vertrekken posten we snel nog even wat blogs. We zijn al een aantal dagen wifi-loos en vanmorgen lukte het eindelijk. We verlaten om 8.30 uur de haven. Voorzichtig passeren we de geul in verband met de ondiepte en volgen de aanwijzingen van de havenmeester op, door dicht langs de rode boeien te gaan varen.

Kathedraal van het Heilig Kruis (Cadiz)
Eindelijk zien we de eerste sinaasappelboom 🙂
Cadiz met zijn vele nauwe straatjes

We hebben weer eens geen wind. Dit duurt een paar uur dus we zetten de motor aan. We varen langs de costa de Luz. We zien 1 zeilboot in de verte en een tankschip dat de ankerplek verlaat. Voor de rest is het heel rustig. We kunnen nog een beetje motorzeilen maar het maximum van de dag is 5 knopen wind. Cádiz is de een na laatste haven voordat we bij de straat van Gibraltar zijn.  In de baai van Cádiz is het druk. We zien een marine schip en heel veel zeilboten. Het is hier veel warmer dan waar we vandaan kwamen. Weer even wennen.

Monument to the Constitution of 1812
Als je door de grote deur naar binnen kunt kijken, zie je dat er een pittoresk plaatsje binnen in zit
Groot marine haven ligt bij Cadiz

De haven is niet super. Geen wifi en niets te doen in het industriegebied. De stad daarentegen is verrassend leuk! Je moet wel even wandelen om er te komen.  Er meren hier ook cruise schepen af. Dit is een indicatie dat er iets moois te zien is. Ik zie voor het eerst sinaasappelbomen. De oude kern is echt mooi met veel pleinen en een prachtige kathedraal.  Tenslotte zien we nog een paar tango dansen. Erg leuk om te zien!

47 miles

Aanloop haven van Cadiz
Rechts zie je de pier

3 gedachten over “Cádiz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *