Barbate

Barbate

De laatste haven voordat we door de straat van Gibraltar gaan is Barbate. We gooien om 8.15 uur los en kunnen zeilen. Eindelijk wind. We horen via de marifoon op kanaal 16 Warship 1 Warship 2 oproepen en die vraagt om een veilige afstand te houden bij het passeren van elkaar. Lijkt wel uit een film maar het gebeurt toch echt zo….erg grappig.

Barbate

We ronden Cabo Roche en moeten 1x kruisen maar kunnen lekker de hele tocht zeilen. Voordat we Cabo Trafalgar ronden moeten we nog uitwijken voor tonijn netten. Deze liggen redelijk op het water. De kardinalen liggen op een andere plek dan op onze kaart staat aangegeven dus we moeten even zoeken. Bij de kaap wordt de zee wat onrustiger omdat stroming en wind tegen elkaar in gaan. We meren om 17.30 uur af in de haven. De haven is niet speciaal en wederom geen wifi. Barbate is  een echte badplaats. Het hele strand lag ’s avonds om half 9 nog vol. Het plaatsje is verder niet heel bijzonder.

36 miles

Tonijn netten zal je omheen moeten varen
Dit zijn de ankertjes die met tonijn vissen gebruikt worden
Aanloop Barbate

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *