Vivero

Vivero

De regen komt met bakken uit de lucht dus heb ik moeite om mijn bed uit te komen. Vandaag moeten we zo’n 32 nm varen en kunnen we rustig aan doen. Als het droog is verlaten we om 9.40 uur de haven. We hebben zowaar wind van land en schieten door het water de eerste 3 uur. Record van de dag is 7,5 nm/h. Heerlijk zeilen dus. Door de bergen hier krijg je valwinden. Dat komt in ons geval goed uit omdat er bijna geen wind staat trekt het hierdoor een beetje harder aan. Prettig is dat we nu laag aan de kust zeilen en daardoor ook de zee kalm is.

De Wagenborg uit Delfzijl voor Puerto de Alúmina

Net voor Puerto de Alúmina liggen allemaal bulk carriers voor anker. De Nederlandse Wagenborg uit Delfzijl ligt daar ook tussen. Naarmate we meer richting Vivero komen, staan er allemaal windmolens op de bergen. Lijkt Nederland wel 😉 We varen de Ría de Vivero in. Doordat er zo weinig deining staat kunnen we heel dicht langs de rotsen varen. Overigens met harde N-NW wind denk ik niet dat het raadzaam is om zo dicht bij deze rotsen te varen.

Viveiro binnen stad


hammetje
Haven

Als je uiteindelijk de golfbreker binnen vaart, bevindt zich net voor het kanaal naar de marina een uitstekende ankerplek. Hier in de luwte liggen allemaal zeilboten voor anker voor het strand. We worden heel hartelijk ontvangen in de marina en meren af.

32 miles

Golfbreker van Viveiro
Aanloop Marina Viveiro

2 gedachten over “Vivero

  1. Het was droog in Vivero als ik de foto’s zie misschien niet zo warm als hier maar daar kun je in ieder geval weer wat ondernemen. Ziet er leuk uit.

  2. Hola Louis ! Wel leuke fototjes en lekker die hammetje! Geniet ervan ! (“Que aprovecha!” in het Spaans)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *