Ribadeo

Ribadeo

Ribadeo

Vandaag hebben we een lange dag voor de boeg. Het regent hier in Spanje dus met zeilpak en laarzen aan vertrekken we om 6.25 uur. Eerder is het hier nog niet licht. Het duurt wel 15 mijl voordat we eindelijk Cabo Penãs ronden. Dit was verder dan gedacht.

Cabo Penãs

Gelukkig viel de regen mee. Er was namelijk voor de hele dag regen voorspeld. Maar we hebben tussen de buien doorgevaren. Het was daarom niet verwonderlijk dat we op een enkel vissersbootje niemand hebben gezien.

De kust doet Oostenrijks in de zomer aan. Allemaal bergen die heel groen zijn. Na bijna 12 uur motorzeilen komen we bij Ribadeo in de regen aan. De brug die voor de haven ligt is hoog genoeg dus je kunt er zo onder doorvaren. We worden met aanleggen geholpen door de havenmeester.

De dag laat twee gezichten zien
Een half uur na
Aanloop Ribadeo

Ribadeo ligt op een berg. Gelukkig ontdekken we vrij snel de lift (anders is het steile wand klimmen) die je naar het centrum van de stad brengt. Deze ligt links vanuit de haven gezien. Terug wandelen we naar beneden.

64 miles

2 gedachten over “Ribadeo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *