Viana do Castelo

Viana do Castelo

We zijn vanmorgen om 9.00 uur vetrokken richting Viana do Castelo. Er was bijna niemand op het water op een cruise schip en 2 zeilboten na. Na 15 mijl verruilden we Spanje voor Portugal en hebben we de gastenvlag verwisseld. We konden met een uitgeboomde genua de hele weg zeilen. Voor de kust van Portugal liggen enorm veel jonen die niet goed aangeven zijn. We moesten dus voortdurend alert zijn om deze te ontwijken.

Viana do Castelo 760 jaar
Angelique hijst de gastenvlag van Portugal

Voor de haven van Viana do Castelo ligt een draaibrug. Deze is gesloten. We moesten aan het waitingpontoon afmeren. Daar mochten we naast een Nederlander aanleggen. Hij gaf aan dat er vaak in de haven zelf geen plek is. Achter ons ligt de Ponte Eiffel, een weg- en spoorbrug over de rivier de Lima van architect Gustave Eiffel.

Spoorbrug
Aanloop Viana do Castelo
Links achter het reuzenrad ligt de haven

We vielen met onze neus in de boter. De stad bestaat 760 jaar en dat werd gevierd. Overal was alles in  “kasteel” sfeer en stonden kraampjes met eten, drinken en snuisterijen door de hele stad. We vonden de Bifanas a moda do porto heerlijk 😉

32 miles

Bifanas a moda do porto

3 gedachten over “Viana do Castelo

  1. Dat is land no 6 en mooi weer nu hebben wij een regenachteige tijd en tamelijk koel heb nu de kachel aan gedaan. Veel plezier en lekker eten groetjes van ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *