Islas Cies

Islas Cies

De mooiste eilanden van Galicia zijn Islas Cies. Dit had ik in Nederland al gelezen. Deze eilanden zijn onderdeel van het Nationale Park. Je moet hiervoor een ankervergunning aanvragen. Daarvoor moet je van alles aanleveren, kopie paspoort, boot gegevens en dergelijke. Dit had ik in Nederland al geregeld en na 3 werkdagen kreeg ik de vergunning gemaild. Als je hier dan eenmaal bent, dan moet je weer een vergunning vragen voor de dagen dat je wilt ankeren. Dat kunnen maximaal 3 dagen achter elkaar zijn. Dit is binnen 10 minuten geregeld. We zitten nog voor het hoogseizoen dus worden niet gecontroleerd.

Ankeren @ Cies
Aanloop Cies … gewoon naar het strand, met maximaal 2 meter tij verschil ankeren we op 6 meter .. `altijd genoeg onder de kiel 🙂

Binnen 1,5 uur zeilen we van Vigo naar Isla Cies met parelwitte stranden. We hebben het mooiste plekje uitgezocht en ankeren bij Playa des Rodas. Er komen hier in de zomer wel 2000 mensen op t eiland. De meeste gaan ’s avonds weer naar huis en sommigen blijven camperen. Vanaf 21.00 uur is het hier dan ook helemaal stil. Er waren 16 boten die ankerden waarvan er 7 maar bleven slapen.

Eiland rechts is Cies & linker is Ons
ff wennen dat bounty gevoel
Ja zonder bijbooot wordt het zwemmen

@Ol & Mil het Spaanse wijntje hebben we ook soldaat gemaakt en smaakte uitstekend bij de bbq op de cobb 😉 Dank jullie wel! Er staat harde wind richting Portugal dus we besluiten nog 1 dag extra te blijven. Na ’t onbijt stappen we in de dinghy en peddelen naar het strand. We trekken de dinghy op de kant en wandelen het eiland rond. De eerste ferry is inmiddels al weer gearriveerd. We halen de handdoeken op en gaan lekker in de schaduw onder de bomen liggen. De harde wind blijft dus het blijft klotsen. Het eiland is prachtig!

 

8 miles

Ol & Mil we hebben Spanje soldaat gemaakt! Op naar Porto…..
En zo lig je er dan overdag bij 🙂

2 gedachten over “Islas Cies

  1. Heerlijk zo’n bounty eiland. Ziet er goed uit. Lekker zonnetje en dat wat er op de bakplaat ligt(lag) zal ook zeker goed gesmaakt hebben.
    Succes en op naar de port in Porto.

  2. Wat een mooi eiland jammer dat we zo kort contact hadden en je niet zoveel konn laten zien maar de foto’s maken het ook goed. Lekker eten en nu eindelijk mooi weer.groetjes van ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *