Vigo

Vigo

Om 8.45 uur zijn we vertrokken uit Muros met een zonnetje. We hebben de eerste 2 uur moeten motoren want er stond bijna geen wind om Ría Muros uit te komen. Na even motorzeilen konden we eindelijk zeilen en het werd na 2 uur al weer het melkmeisje gezet.  We ronden Cabo Corrubedo en kwamen vervolgens langs Isla Ons. Net toen we tussen Isla Ons en Isla Cies door wilden varen moesten we een containerschip voorrang geven. Dat is lastig als de wind aantrekt en je rechts een zeil hebt uitgeboomd en links ook (=melkmeisje) maar het was niet anders. Daarna ría de Vigo ingevaren en toen was het nog 6 mijl naar Vigo toe. Heerlijke zeiltocht. Bij aankomst lagen we naast Nederlanders uit Muiderzand waar we een borrel mee hebben gedronken. Erg gezellig!

Downtown Vigo
Park in Vigo
Dit hangt in de haven aan de kade

Het oude gedeelte van Vigo is erg mooi. Iedereen leeft op straat en het is erg gezellig. In Vigo worden deze dagen de Europese kampioenschappen voor de J70 gehouden. Onze haven Real Club Náutico de Vigo ligt vol met J70 boten en er is veel reuring. We hebben een badmuts moeten aanschaffen want er zit een zwembad bij de haven en we mogen niet zonder zwemmen. Zojuist landde er nog een mega helicopter op de kade vlakbij onze boot. We hebben niet weten te achterhalen waarom. Er kwamen een hoop mensen op af. De paella heb ik inmiddels ook ontdekt ;-). Gisteren nog even de derby Spanje – Portugal gekeken in een tapas bar. Spanjaarden zijn de hele tijd aan ’t kletsen onder de wedstrijd totdat er een doelpunt valt. De sfeer aan het einde was teleurgesteld toen het 3-3 werd.

 

42 miles

Op de achtergrond Vigo
Aanloop Vigo
Op de achtergrond Cangas
Europese J70 met zo’n 90 deelnemers
Terrasje pakken
Eerste Paella
Terrasje? ….Zij doen het zo!
En dan landen er zomaar 2 helikopters …en waarom?
Met deze vissersbootjes trekken de Spanjaarden erop uit

3 gedachten over “Vigo

  1. Dat ziet er gezellig uit en de zon schijnt jullie blijven zeker wel even liggen om de wedstrijd te zien? Liefsen groetjes van ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *