Aveiro

Aveiro

Op naar Aveiro …. we worden wakker met regen en onweer. We wachten totdat de onweer voorbij is en trekken de zeilpakken en laarzen maar weer aan. Het is rustig op het water. We zien maar 1 andere zeilboot. De eerste 3 uur moeten we motoren want er staat bijna helemaal geen wind. Gelukkig kunnen we de rest zeilen. De kust verandert. Porto ligt in de bergen maar naarmate we zuidelijker gaan, liggen de bergen verder weg. Net voor Aveiro worden we opgeroepen door de verkeerscentrale. Er komt een groot schip naar buiten en we moeten het marifoonkanaal van de pilot aanzetten en hun aanwijzingen mogelijk opvolgen. We zitten elkaar niet in de weg en kunnen zo ria Aveiro invaren. Er zijn hier veel terminals dus we komen nogal wat grote jongens tegen. Er worden hier windmolens gemaakt. De haven van Aveiro ligt nog 6 mijl naar binnen. We hebben vreselijke stroom tegen dus gaan maar 2 knopen vooruit. Als we bij de haven komen (= 1 lange steiger) worden we vriendelijk geholpen met aanleggen. De haven op zich is heel eenvoudig maar erg vriendelijke mensen.

.

Viveiro mini Venetië van Portugal
Tja nu begrepen we waarom ze ons op kanaal 16 ff wilden spreken

We hebben nog niets van Aveiro gezien dus besluiten morgen 1 dagje te blijven liggen. Aveiro wordt het Venetië van Portugal  genoemd. Aveiro ligt aan de zee en aan de ria Aveiro en wordt doorkruist door kanalen waarop de moliceiro-boten varen. Dit zijn de boten waar ze vroeger algen en zeewier mee uit de Ria haalden. Zij gebruikten het zeewier als een soort kunstmest. De ovos-moules is het symbool van de stad. Dit is van eieren en suiker gemaakt en heb ik uiteraard lekker geproefd. Er zijn hier diverse zoutpannen die we tijdens het invaren van de ria al zagen liggen. Morgen weer verder richting het zuiden.

36 milesEn ja wie dit leuk vindt 😉
ovos-moules
Aanloop Aveiro …. en dan nog 6 mijl

2 gedachten over “Aveiro

  1. Angelique straalt van oor tot oor zoveel lekkers en iedere stad heeft weer wat anders.Genieten jullie maar verder wij genieten mee. Groetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *