Figueira da Foz

Figueira da Foz

Op naar Figueira da Foz. Er hangt zeemist als we opstaan zelfs in de haven. Langzaam trekt het iets weg. Om 8.05 uur verlaten we Aveiro en varen 6 mijl richting zee. Deze keer gaat het sneller want we hebben stroming mee. We zigzaggen om all vissersbootjes heen. De hele vaargeul ligt er vol mee. Aan het einde komt er weer zo’n grote jongen binnen waardoor we door de pilot gewenkt worden. We geven aan de haven direct links te verlaten en mogen door. Inmiddels zijn de zeilpakken weer aan want het miezert. We hebben ook nog wind tegen en zien weinig. De radar staat al aan. Zo varen we uren door. Gelukkig is de zee vrij rustig. Vlak voor Cabo Mondego worden we verwelkomt door 4 dolfijnen. Ze zitten wat ver weg dus zijn niet makkelijk op de foto te krijgen, maar als je goed kijkt zie je een vinnetje. Vlak voor de haven van Figueira komt de politie aanvaren in een dinghy. Ze vragen of we naar binnen gaan. Wij bevestigen dit. Ben benieuwd of ze straks ook nog aan boord komen.

Sint Jan’s processie 2.0
Hoe zuidelijker hoe relaxter

We moesten aanleggen bij de meldsteiger en ons aanmelden voordat we een plekje mochten kiezen. We werden opgevangen door de havenmeester. Aan de linkerkant van de kade liepen opeens heel veel mensen. Ja hoor toch nog de St. Jansprocessie op deze zondag maar dan van Figueira da Foz. Totaal anders dan wij gewend zijn. Beeld op een auto, muziek in de ria op het water. Het was heel leuk om mee te maken. Figueira da Foz is een grote strandplaats waar veel toernooien worden gehouden zoals beach volleybal e.d.

37 miles

Hier zetten ze de fanfare gewoon op een slepertje
Tja even reëel, ook dolfijnen geven geen show bij slecht weer
Aanloop Figueira da Foz.
Links de haven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *