Loctudy

Loctudy

Vandaag moeten we de raz de Sein nemen en dat houdt in dat we 5,5 uur na HW Brest bij het beginpunt van de stroming moeten zijn. We moeten om 10.00 uur vertrekken. Daar we om half 10 al klaar zijn gooien we los en gaan. Als we de haven net uit zijn, kunnen we meteen de zeilen weer inklappen want er is geen wind meer. Dat wordt dus motoren.

We passeren point du Toulinguet met de mooie rotsen. Aangezien we stroming mee hebben gaan we veel te snel. We houden nog in maar zijn 1 uur eerder op de beoogde plek. We zetten door en hebben dus weinig voordeel van de stroomversnelling. Hebben heel even 3 knopen mee maar dat is al snel voorbij. We zijn nu officieel op de golf van Biskaje.

La Vielle Ras du Sein
Men-Hir Roches Penmarc’h
Tevennec Raz de Sein

We proberen nogmaals de gennaker en deze keer lukt het wel om te zeilen. We glijden stilletjes door de Baie D’Audierne als we plotseling achter ons een “bries”geluid horen. En yes een dolfijn achter de boot! Ik was natuurlijk weer te laat voordat ik mijn telefoon klaar had was hij verdwenen.

We passeren Pointe de Penmarc’h en motorzeilen de laatste 15mijl. We leggen om 20.30 uur aan in Loctudy.

52 miles

Aanloop Loctudy
Aanloop Loctudy

Eén gedachte over “ Loctudy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *