Belle Ile – Le Palais

Belle Ile – Le Palais

We dachten vandaag lekker uit te slapen aangezien we niet zo ver hoefden. Helaas om 7.30 begon een binnenvaart schip zand te lossen en dit ging door tot 10.30 uur. De ene na de andere boot kwam langs om te lossen.

Om 10.55 uur verlieten we de haven. Na even geen wind gehad te hebben konden we met de gennaker op naar Belle Ile. Dit ging zeer voorspoedig en binnen 4,5 uur kwamen we in Le Palais aan.

Daar moesten we aanleggen met 1 kant aan een mooring en de andere kant aan de wal. Gelukkig kwam de havenmeester helpen want dat was nog niet zo gemakkelijk. We moeten nu ook met de dinghy naar wal. Nadat we er met z’n 2en ingeklommen waren peddelde Louis naar de kant.

Aanloop Le Palais


Belle Ile is een groot eiland vergelijkbaar met Texel. Dit is één van de parels van de Franse Gordel van Smaragd. Claude Monet heeft hier allerlei rotsen   geschilderd. Het eiland doet zijn naam eer aan…..

22 milesMijn oude auto 😉


6 gedachten over “Belle Ile – Le Palais

  1. Hé schippers, wat een leuke verhalen allemaal. Ik volg jullie op Google maps kan ik het allemaal wat beter vinden

  2. Hoi Louis !
    Zo jij ben niet zo ver van Fort Boyard en Ile d’aix (verblijfplaats van Napoleon vóór zijn ballingschap in St Helen door de Britten). Vorige weekend ben ik in Monaco geweest en er zitten nor vrije plekken in de jachthaven van Monaco voor jou..:)) !!!….Leuke foto met die oude Renault 4 TL…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *