Ile d’Yeu- Port Joinville

Ile d’Yeu- Port Joinville

Vanmorgen om 8.00 uur vertrokken omdat we een lange dag voor de boeg hadden. We hebben niet al te best geslapen omdat 1 lijn aan de kade en 1 lijn aan een mooring de hele nacht schuurt wat een enorm kabaal maakt.

We hebben een beetje wisselvallige wind dus zetten tot wel drie keer toe de gennaker op. Maar dan schiet val in de mast en is het einde oefening gennaker. Dat moeten we later zien op te lossen.

We zien onderweg alleen maar zee behalve dan van het eiland wat we verlaten en waar we naar toe gaan. Maar dan ziet Louis allemaal vinnetjes voor de boot. Hij gaat meteen op de punt staan met zijn telelens maar ja daar kun je van dichtbij geen foto mee maken. Ze keken hem recht aan. Ik ook naar voren gerend. Fantastisch gezicht, ze zwommen met z’n allen langs de boot. Ik zoemde helaas iets te veel in maar je kunt er een dolfijn in zien ;-). Het is wel verslavend moeten we zeggen….

Dolfijn van heel dicht bij 🙂

Na ruim 10 uur kwamen we aan in Port Joinville. Dit is heel mediterraan met allemaal witte huizen met rode daken. Ik heb wel 12 Renault 4 geteld in een half uur. Prachtig 😉

52 miles

Witte huizen van Port Joinville
Aanloop Port Joinville

3 gedachten over “Ile d’Yeu- Port Joinville

  1. Wat blijft het toch altijd bijzonder om dolfijnen te zien. Je wordt er zo blij van. Ik hoop dat jullie er nog heel veel zien. Geniet er van.

  2. Geweldig dat je zo die dolfijnen kunt zien ,echt genieten leuk dat jullie op tijd waren om die mensen op de boot mee te krijgen veel plezier met jullie volgende reis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *