La Rochelle

La Rochelle

Vanmorgen om 8.05 uur los gegooid. Vandaag gaan we langs de kust varen. We starten lekker aan de wind en kunnen de eerste 2 uur lekker doorvaren.  Maar dan zakt de wind weer in en wordt het “motor”zeilen. We varen langs les Sables D’Olonne en tussen Ile de Ré en het vaste land door onder de 30 meter hoge brug door.

Dan komt La Rochelle in zicht. We komen aan met laag water. Dat wordt nog spannend, gelukkig steken we maar 1,53m. Voor de brug hebben we getest en we kunnen 2,2 meter erbij optellen. In de aanloop naar de oude haven Bassin d’Echouage ligt 2x een ondiepte van 0,1 meter. We varen dus heel langzaam naar binnen. Dan horen we allemaal piepjes. Omdraaien en meer naar links en dan stijgt de de diepte gelukkig weer. De aankomst is verrassend tussen de twee kalkwitte torens van St. Nicolas en La Chaine. We liggen midden in het centrum. Wat een prachtige haven.

Vanmiddag zijn Joop en Ria aan boord gekomen, zij helpen ons door de Golf van Biskaje naar Spanje toe. We verwachten hier ruim 40 uur over te doen.

64 miles

Aanloop La Rochelle
Uitzicht bij laagwater
Onze uitzicht
Kalkwitte torens
Aanzicht La Rochelle

4 gedachten over “La Rochelle

  1. Grappig. Ik heb daar op mn 18e de omgeving nog onveilig gemaakt. Ik stond daar op de camping met Thijs en twee anderen. Heb niet veel van la Rochelle gezien.. wel van het strand en de discotheekjes en kroegen. Mooie foto’s maar ik herken er niets van…
    Ook weer een heel mooie omgeving.
    Veel zeilplezier nog en groeten Daan

  2. Ziet er weer prachtig uit!
    Gezellig dat ze er zijn! En al enig idee wanneer het spannendste stuk gaat beginnen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *