Ile de Groix – Port Tudy

Ile de Groix – Port Tudy

Geen gedoe met getij dus om 9.15 varen we na het tanken uit. Er is bijna geen wind voorspeld en wat er aan wind is staat pal tegen. We motoren dus. We passeren Ile aux Moutons waar ik als Schaapie toch echt een foto van moet maken. We varen door de Baie de Concarneau totdat we uiteindelijk Ile de Groiz bereiken. Dit is een zeer groen eiland wat kleiner is dan Vlieland. Meest van tijd moet je in de 1e haven aan een meerboei afmeren maar wij hebben geluk want er is nog een plekje in de Marina.

Ile aux Moutons

Louis heeft tijdens de reis de dinghy opgeblazen want als we aan een meerboei moeten dan hebben we deze nodig om aan wal te komen. De hele lange lijnen etc voor niets klaargemaakt want we hebben een vingersteiger. Maar niet voor niets bij Ile Belle hebben we de dinghy zeker nodig. Het is een mooi eiland dat vroeger leefde van de tonijn vangst maar tegenwoordig van toerisme. De ferry vaart af en aan.

33 miles

Aanloop Ile de Groix
Eén van de vele strandjes
Dinghy testen
Rozen komen al uit
Typisch Frans 🙂

Eén gedachte over “ Ile de Groix – Port Tudy

  1. Ik heb jullie vanaf gisteren niet kunnen volgen heb jullie bij het eiland Croix vanmiddag weer gevonden leuke foto’s.groetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *