Le Havre

Le Havre

Vive la France! We voelen ons al helemaal thuis hier. We lopen al met een baquette in de hand over straat. Ook hebben we de moules marinières met frites al gegeten wat alle Fransen hier doen.

Vandaag hebben we de Cap d´Antifer gerond. Toen we vanmorgen uitvoeren om 6.00 uur was er nauwelijks zicht. We hebben de radar maar aangezet. Dit komt volgens de havenmeester omdat de kliffen warm zijn en bij hoog water komt er koud water op en dat zie je dan als nevel waardoor je weinig ziet. Er was weinig wind dus we hebben veel moeten motoren. Nadat we Fécamp waren gepasseerd konden we de olifantenrots l´Aiguille zien. Deze staat bij het plaatsje Étretat.Verder moesten we heel goed op letten want het barst hier van de visstaken. Net voor de ingang van de haven stonden de stoplichten op rood. Er kwam een ferry naar buiten waar we op moesten wachten. Deze bleven helaas op rood dus zijn we net zoals de Fransen zelf maar door rood gevaren.

We hadden het getij 6 uur mee dus om 15.00 uur kwamen we aan op bestemming. Hoewel het op het water koud is door de nevel is het hier in Le Havre 25 graden. Heerlijk flaneren over de boulevard dus.

51 miles


5 gedachten over “Le Havre

  1. Smakelijk, is vast heel lekker zo vers. Volgens Madeleine moeten wij ook een keer naar de Olifant-rots 🙂

  2. Hé zeeluitjes, dat ziet er allemaal weer goed uit!!!!
    Wij zijn gisteren de trotse opa en oma geworden van een kleinzoon. Hij heet Fenno Alexander Robert. Alles goed met iedereen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *