Cherbourg

Cherbourg

Om 5:50 uur (HW + 2) gingen de trossen los. Normaal is het om met HW weg te gaan. Omdat 3:35 uur wel erg vroeg is en dan is het ook nog donker besluiten wij een 1,5 uur langer te blijven liggen. En ja we wisten dit keer dat het niet handig is, maar het is niet anders zeiden we.

Op naar Point de Barfleur, dat 56 mijl west ligt. We beginnen met een zuchtje wind, motoren dan maar weer. We wisten doordat we 2 uur later vertrokken dan het advies, dat we voor het laatste stuk naar Cap Lévi de volle stroom tegen zouden krijgen. Maar wat niet voorspeld was dat de tegenwind in kracht zou toenemen naar 6 Beaufourt. We hebben nog een tijdje tegen de wind in zitten boksen. Doordat we om de paar golven terug worden geslagen, liggen we bijna stil en bouwen we weer vaart op. We gaan het anders doen zoals we ook op het IJselmeer doen. We besluiten het zeil te hijsen en de koers te verleggen naar de bocht voor Barfleur, hier gaan we gebruik maken van de luwte van het land. En een andere prettige bijkomstigheid is dat de stroom daar beduidend minder tegen is.

Dit werkt, wij gaan weer redelijk vooruit. We ronden na 10 uur Gros du Raz. Doordat we koers kunnen verleggen, zal de wind iets ruimen om net aan de wind op te stomen naar Cap Lévi. Helaas denkt de wind hier ook anders over. We doen er nog een schepje bovenop en de wind draait mee zodat ook dit stukje weer lekker tegen zit. Dan maar verder richting NW zeilen voordat we om kunnen om de theoretische laatste 21 mijl naar Cherbourg af te leggen

Uiteindelijk leggen we om 21:00 uur aan en zetten we onze log uit op 78 mijl.

78 miles (71 theoretisch)

Aanloop Cherbourg
Aanloop Cherbourg

3 gedachten over “Cherbourg

  1. De volgende haven is dat Saint Malo? Daar waren we ook een paar jaar terug .Jullie zien dan misscien ook nog Mont St. Michele. Vandaag een rustdag?

    1. Ja vandaag even door Cherbourg gelopen. Morgen of overmorgen gaan we naar de kanaal eilanden Jersey en
      Guernsey.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *