Dieppe

Dieppe

We zijn vanmorgen om 7.15 uur (HW+3.40) richting Dieppe vertrokken.

We hebben geleerd om de snelheid erin te houden. Op dit moment varen we 6 knopen door het water. Deze tactiek werkt zeer efficiënt. We houden zo het tij mee tot 14:00 uur. Nu moeten we nog 12 mijl tegen de stroom invaren. Maar doordat het tij net gekeerd is, valt de snelheid mee.

Aanloop Dieppe

Op deze rak naar Dieppe was weinig te zien. Het mooie was wel dat het water helemaal naar turquoise kleurde. We varen te ver weg van de kust en een zeemist hindert ons uitzicht tot we zo’n 2 mijl van Dieppe verwijderd zijn. We zien alleen nog wat vogels die wij nog niet thuis kunnen brengen. Na even googlen blijkt dit de “Jan van Gent” te zijn.

Om 16:00 uur leggen we aan in Dieppe. Wij worden ontvangen door een plaatselijke fanfare. Er is feest op de kade. Wat voor feest is ons niet duidelijk, maar we mengen ons meteen tussen de gasten. Wij struinen de kraampjes af en op ons beste Frans kopen wij hier onze eerste baquette … une baquette s’il vous plaît.

52 miles


2 gedachten over “Dieppe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *